Een veilige en gezonde werkplek

Meer informatie


Een veilige en gezonde werkplek is belangrijk voor iedereen. Hoe zorg je daar als werkgever en werknemer samen voor?

Wil je meer leren over veilig werken?
Heb jij als werknemer interesse om je te ontwikkelen op het terrein gezondheid en veiligheid? Denk dan eens aan een opleiding tot preventiemedewerker, een veiligheidskundige opleiding, een cursus veilig en gezond werken of het werken met gevaarlijke stoffen. De kosten voor deze opleidingen, trainingen en cursussen komen voor FCB subsidie in aanmerking. Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

Wat doet de sector al?

  • In het Verbond Papier & Karton werken de brancheorganisaties Kartoflex, Vereniging Golfkarton en de Vereniging van Nederlandse Papier- en kartonfabrieken (VNP) samen met de vakbonden FNV en CNV aan een veilige en gezonde papier-, (golf)karton- en verpakkingssector.
  • De brancheorganisatie Kartoflex ondersteunt leden op verschillende manieren op het terrein van voedselveiligheid, arbeidsomstandigheden en milieu. Zo is er voor de leden een gratis branche RI&E beschikbaar en zorgt Kartoflex ervoor dat bedrijven gebruik kunnen maken van een Safety Check en de CO2 check.
  • FCB ondersteunt de initiatieven van Kartoflex voor een Safety Check en de CO2 Check, zodat deze kosteloos aangeboden kunnen worden aan alle bedrijven in de sector kartonnage- en flexibele verpakkingen. 

Wat kun je als werkgever doen voor een veilig bedrijf?
Speciaal voor onze sector heeft Kartoflex de Safety check. Er komt dan een team langs om te kijken hoe veilig jouw bedrijf is. En ze kunnen je advies geven om het werken in jouw bedrijf nog veiliger te maken. Je kunt als werkgever gratis de Safety Check aanvragen. Dit kan ook als je bedrijf niet lid is van Kartoflex. FCB betaalt de kosten voor de Safety Check. Neem hiervoor contact op via het contactformulier van het Kartoflex-secretariaat. Ook als je nog vragen hebt.

Wat kun je als werkgever doen voor het milieu?
Special voor onze sector heeft Kartoflex ook een CO2-check. Er komt dan een team langs om te kijken hoeveel CO2 jouw bedrijf uitstoot. En je krijgt advies hoe je minder CO2 kunt uitstoten. Ze geven werknemers ook een workshop. Daarin kunnen werknemers meer leren over duurzaam energie gebruiken in het bedrijf. Zo is jouw bedrijf klaar voor een duurzamere toekomt. Dit kan ook als je bedrijf niet lid is van Kartoflex. FCB betaalt de kosten voor de CO2-check. Neem hiervoor contact op via het contactformulier van het Kartoflex-secretariaat. Ook als je nog vragen hebt. 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!