Ziekte en verzuim


Ziek worden en niet kunnen werken is op de eerste plaats vervelend voor jezelf. Maar het is ook vervelend voor jouw werkgever en collega’s. Daarom is het belangrijk om op tijd te weten of jij je als werknemer nog gezond en vitaal voelt. Dan kan je als werkgever de werknemer ook beter helpen om te voorkomen dat je ziek wordt en uitvalt.

Proef met verzuimaanpak in vijf bedrijven
FCB begon in 2023 met een proef in vijf bedrijven. In deze bedrijven kijkt OVGM samen met het bedrijf naar het ziekteverzuim. We kijken hoe je als leidinggevende zieke collega’s zo goed mogelijk kunt begeleiden. En hoe je het verzuim in je bedrijf kan verminderen.
We voeren gesprekken met de werkgever en met werknemers. Leidinggevenden krijgen een training in hoe zij beter om kunnen gaan met werknemers die dreigen uit te vallen of ziek zijn. Ook coachen we leidinggevenden een aantal maanden.
De ervaringen die deze bedrijven opdoen met de verzuimaanpak worden door FCB gevolgd. Waardevolle adviezen, ook voor andere bedrijven uit de sector, zullen worden gedeeld. Begin 2024 worden de eerste resultaten verwacht.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!