4 februari 2021

Het is druk in onze sector. Veel bedrijven draaien op topcapaciteit. Dat maakt het soms lastig om tijd te vinden voor ontwikkeling. Daarnaast hebben we in deze huidige tijd natuurlijk te maken met coronaregels, waardoor het bijeenkomen in groepen op dit moment anders ligt dan we gewend waren. Aandacht voor ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid blijft echter belangrijk, ook in tijden van drukte en corona.

Om organisaties hierin te faciliteren, heeft het FCB besloten Aan de praat! in 2021 ook aan te bieden als online individuele coaching. Leidinggevenden én medewerkers kunnen op deze manier een-op-een, onder professionele begeleiding en in een kort tijdsbestek, heel gericht werken aan hun gespreksvoering en communicatieve vaardigheden. Online individuele coaching heeft in deze huidige tijd een aantal belangrijke voordelen. Het is:

  • Flexibel in te plannen, bijvoorbeeld voor of na een dienst
  • Kortdurend en intensief, het vraagt minder tijd
  • Individueel te volgen, dus corona-proof
  • Gericht op de persoonlijke ontwikkelbehoefte
  • Op het werk of vanuit huis te volgen.


De online coach-sessies duren 1 uur. Deelnemers lezen het werkboek Aan de praat! op voorhand goed door. Daarnaast beantwoorden ze een aantal voorbereidende vragen die ze van tevoren per e-mail ontvangen. Met deze voorbereiding kan het uur coaching zo efficiënt en persoonlijk mogelijk worden gebruikt. Aan het eind van de sessie wordt besloten of er een vervolgsessie wordt gepland.

Met de inzet van online individuele coaching kunnen we op een efficiënte en veilige manier blijven werken aan de professionele ontwikkeling van onze medewerkers en leidinggevenden, en aan het versterken van duurzame inzetbaarheid in de sector.
Tot 1 december 2021 biedt FCB de online coaching in het kader van het FCB-project Vitaal verder! kosteloos aan.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan dit programma? Wacht dan niet te lang en meld je aan via: https://www.fcb-verpakkingen.nl/vitaal-verder!/de-activiteiten/leiderschapsprogramma.html.