30 september 2019

Kartoflex promoot nadrukkelijk de opleidingen OVK en MVK en is van mening dat in ieder bedrijf in de sector op dit niveau opgeleide mensen aanwezig dienen te zijn. Vind je dit ook, meld je dan bij Kartoflex om meer te horen over de opleiding OVK of MVK. Indien de opleiding nog dit jaar (uiterlijk 31 december 2019) wordt gestart, bestaat er voor degenen die onder de cao vallen (tot en met 170 ORBA-punten) een subsidiemogelijkheid van 75%!

Bij Kartoflex staat Veiligheid en Gezondheid hoog in het vaandel. Samen met het Verbond P&K wordt hard gewerkt om praktische ondersteuning aan de bedrijven te bieden. Naast een Branche RI&E en Arbocatalogus is er de tastbare hulp via de fameuze Safety Checks (adviesbezoeken van specialisten met branchekennis). Er wordt ook hard gewerkt aan het opleidingsniveau van de mensen die met ARBO van doen hebben. Speciaal voor hen is het zeer aan te raden om in ieder geval een OVK-opleiding of MVK-opleiding te volgen.  

OVK staat voor Operationeel Veiligheidskundige, MVK staat voor Middelbaar Veiligheidskundige. Voor de mensen die in een zeer complexe werkomgeving met “hoog risiconiveau” opereren, is het aan te raden om voor HVK (Hoger Veiligheidskundige) te gaan. Het is mogelijk om door te stromen van OVK, via MVK naar HVK.

Kartoflex promoot nadrukkelijk de opleidingen OVK en MVK en is van mening dat in ieder bedrijf in de sector op dit niveau opgeleide mensen aanwezig dienen te zijn. Met deze opleidingen wordt op praktische wijze een goede basis gelegd om gericht en gestructureerd het niveau van veiligheid en gezondheid te verhogen en om de kans op ongevallen/incidenten te verlagen. OVK is de eerste stap in dit proces en doorgroei naar MVK, of meteen hiermee starten, is zeer aan te raden. In het onderstaande plaatje wordt schematisch getoond voor wie welke scholing relevant is.   

arbo opleidingen

Kartoflex en het Verbond P&K hebben samen met Apply Advies Opleidingen een opleidingsaanbod tot stand gebracht. Meer specifieke informatie over de opleiding OVK is hier te vinden en meer informatie over de opleidingen MVK en OVK vind je hier.