11 april 2023

Door de sterk veranderende markt en steeds hogere klanteisen zet Dings Kartonnages in op het verhogen van de vakkennis, efficiëntie en (duurzame) inzetbaarheid van medewerkers die zich bezig houden met het vakkundig produceren van de grote diversiteit aan verpakkingen en bierviltjes. De branche erkende opleiding ‘Machine operator vlakstansen’ van het GOC sloot hier goed op aan.

Aan de opleiding nam een groep van ervaren operators deel die vaak al jaren aan een stansmachine stonden maar waarvan niet iedereen eerder een opleiding had gevolgd. Hierdoor was er in het begin een afwachtende houding maar dat draaide al heel erg snel om door de open en geïnteresseerde houding van de docent, die aangaf dat hij met een open blik zou gaan kijken naar hoe men tegen het proces aankijkt en hoe men hier zelf veel van kan leren.

‘Het was erg gaaf om te zien hoe de groep zichzelf heeft ontwikkeld in een relatief kort tijdsbestek, meer een eenheid werd, en een werkelijk fantastische presentatie wist te maken. Er zaten zelfs werkstukken bij die zo gedetailleerd waren dat ze de docent geïmponeerd hebben. Echt mooi om te zien!’

In de vijfdaagse module ‘Machine operator vlakstansen’ leren deelnemers de bedieningsaspecten van de machine kennen, de basis instellingen voor een nieuwe order uitvoeren en het op correcte wijze omgaan met de in het proces toegepaste gereedschappen, hulpmiddelen en materialen.

Tijdens de opleiding zijn de medewerkers actief met de leerstof bezig. Zelfanalyse, opdrachten, discussie, ervaringsuitwisseling en inbreng uit deeigen praktijk maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Na afloop ontvangen de deelnemers een branche erkend certificaat waarmee zij ook kunnen doorstromen naar de vervolgopleiding ‘Technisch operator vlakstansen’. 

Dings Kartonnages is een allround kartonnagebedrijf dat zich heeft ontwikkeld tot een van de grootse producenten van bierviltjes in de Benelux. Daarnaast kunnen hun klanten ook terecht voor een grote range van verpakkingen gemaakt van massief-, vouw- of golfkarton, voor de food- en non-foodsector, die in eigen beheer kunnen worden ontwikkeld en geproduceerd.