7 februari 2022

Opleiden levert meer op dan het op niveau houden van vakkennis
De vervangingsvraag, toenemende technologisering en de veranderende marktomstandigheden vragen blijvend aandacht voor scholing. Opleiden houdt medewerkers gemotiveerd, flexibel en voor de toekomst inzetbaar.

Met de complete scholingslijn voor stansen, vouwplakken en flexodruk van GOC is de vakkennis makkelijk te verbreden of te verdiepen. Medewerkers stappen in op hun eigen niveau en leren alleen wat ze nog niet kennen en kunnen. In korte tijd wordt een volgende stap in de loopbaan gezet. Dat kunnen ook jongeren of zij-instromers zijn, die nog helemaal aan het begin van hun grafische loopbaan staan.

Binnenkort starten de volgende branche erkende opleidingen:

  • Praktijkopleider: 16 februari 2022
  • Technisch operator flexo: 11 maart 2022
  • Basisoperator: 29 maart 2022
  • Machine operator vouwplakken: 17 mei 2022
  • Machine operator vlakstansen: 20 mei 2022

Meer informatie over deze opleidingen kun je vinden op: https://goc.nl/opleiding/kartonnage-verpakkingstechnieken/

Alle opleidingen kunnen ook incompany gegeven worden. Zo leren jouw medewerkers precies wat nodig is. Met oefeningen en praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf. Ook is het mogelijk een workshop of opleiding helemaal af te stemmen op jouw bedrijfsvoering met een maatwerktraject. 

Investeren in medewerkers is voor bedrijven die afdragen aan FCB aantrekkelijk met de Stimuleringsregeling Scholing en Ontwikkeling. Bedrijven kunnen 50% van de opleidingskosten van het fonds terugkrijgen. Meer informatie over de stimuleringsregeling en de subsidievoorwaarden vind je op: https://www.fcb-verpakkingen.nl/scholing-en-ontwikkeling/stimuleringsregeling/.