2 december 2021

Voor het werken in de spilfuncties binnen de sector: vlakstansen, vouwplakken en flexodrukken (plano en rotatie) heeft GOC op verschillende niveaus een aantal vakgerichte opleidingen ontwikkeld. Opleidingen waarin je kennis maakt met de sector en de verschillende machines leert kennen, tot opleidingen waarin je zelfstandig leert te produceren en leert hoe je het productieproces nog beter, sneller of slimmer kunt maken.

FCB heeft de volgende opleidingen aangemerkt als waardevolle opleidingen voor het werken in de sector en deze als branche-erkende opleiding erkend:

  • Operator Vlakstansen op verschillende niveaus
  • Operator Vouwplakken op verschillende niveaus
  • Operator flexodrukken (plano en rotatie) op verschillende niveaus
  • Praktijkopleider


De branche-erkende operatorsopleidingen zijn flexibel en modulair opgebouwd. Van basisoperator, machineoperator en technisch operator tot procesoperator. Medewerkers stappen in op hun eigen niveau en leren alleen wat ze nog niet kennen en kunnen. In korte tijd wordt een volgende stap in de loopbaan gezet en blijven de medewerkers flexibel en voor de toekomst inzetbaar.

“Ik heb nu meer inzicht in het hele proces en kan nu bijvoorbeeld beter zien hoe de kans op storingen bij het vouwplakken wordt beïnvloed door variaties in het drukproces. De volgende stap is dat ik Procesoperator Vouwplakken wil worden. Als ik kan blijven leren, wil ik dit werk nog lang doen.” Maaike van Leeuwen, Acket

Subsidie van 50% op de branche erkende opleidingen
Werkgevers kunnen voor medewerkers die vallen onder de cao voor het kartonnage- en flexibele verpakkingenbedrijf een tegemoetkoming van 50% in de kosten ontvangen. Met deze stimuleringsregeling wil FCB een bijdrage leveren aan de vakbekwaamheid en de ontwikkeling van werknemers in de sector.

Wil je meer informatie over de voorwaarden van de Stimuleringsregeling of wil je de tegemoetkoming aanvragen? Ga dan naar www.fcb-verpakkingen.nl. Meer informatie over de inhoud en kosten van deze branche erkende opleidingen kun je vinden op: www.goc.nl