4 juni 2020

Afgelopen week hebben twaalf bedrijven uit de sector deelgenomen aan het eerste kick-offwebinar over Tiptrack. Een aantal bedrijven in de sector kartonnage en flexibele verpakkingen gaat deze zomer al aan de slag met Tiptrack. Medewerkers van deze bedrijven kunnen binnenkort gebruik maken van deze praktische digitale tool om eigen regie op duurzame inzetbaarheid te gaan voeren. Met ingang van 1 september 2020 zal Tiptrack beschikbaar zijn voor alle medewerkers uit de sector.

“We willen niet wachten, maar zo snel mogelijk gaan uitrollen.”

Waarom gaan werkgevers en hun medewerkers met Tiptrack aan de slag?

  • Medewerkers moeten langer doorwerken en willen vitaal en productief blijven.
  • Werk verandert steeds sneller: andere tijden vragen andere skills.
  • We willen plezier in het werk stimuleren en verzuim verminderen.

Werkgevers faciliteren, maar medewerkers zelf spelen een cruciale rol. Met Tiptrack stimuleer je eigenaarschap bij medewerkers zelf en geef je hen een instrument waarmee zij gemakkelijk regie op hun eigen duurzame inzetbaarheid kunnen pakken.

 

Door de Coronamaatregelen kan het zijn dat werknemers meer vanuit huis moeten werken of anders moeten werken dan ze gewend zijn. Ook kan het werk door Corona misschien wel structureel veranderen. Dit levert nieuwe uitdagingen op. Juist in een tijd waarin veel veranderingen op ons afkomen, is het kunnen pakken van de eigen regie cruciaal. Met Tiptrack geef je medewerkers handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Wat was ook al weer de afspraak?
Cao-partijen hebben afgesproken dat er voor alle werknemers die vallen onder de CAO voor het Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf een bedrag van € 150,- beschikbaar is om zelf te besteden via Tiptrack. Zo kunnen zij zelf kiezen wat zij belangrijk vinden voor de eigen ontwikkeling en inzetbaarheid. Met een paar klikken kunnen zij bijvoorbeeld een cursus of coach regelen. Denk hierbij aan computeropleidingen, talen, projectmanagement, persoonlijke ontwikkeling, e‑learnings, gezondheidsinterventies en ga zo maar door. Ook zijn er (gratis!) testen te doen en kunnen ze aan de slag gaan met tools en tips.

Save the date
Om op 1 september 2020 goed van start te kunnen gaan, organiseren we op 18, 20, 25 en 27 augustus 2020 opnieuw een kick-offwebinar voor bedrijven. Tijdens dit webinar nemen we je mee in de wereld van Tiptrack en kun je ontdekken wat Tiptrack voor jouw organisatie kan betekenen. Ook krijg je informatie over hoe je Tiptrack kunt implementeren in je eigen bedrijf. Hoe pak je dat aan? Tiptrack wil jou hierbij zoveel mogelijk ontlasten en ontzorgen. Na het webinar neemt Tiptrack daarom contact met je op om afspraken te maken over de introductie van Tiptrack in jouw bedrijf.

Zet één van deze data alvast in je agenda!

Heb je op dit moment al vragen die niet kunnen wachten? Stel ze dan gerust.
Stuur daarvoor een mail naar info@fcb-verpakkingen.nl.