15 februari 2016
De gezondheids- en vitaliteitschecks die vanuit het sectorplan worden aangeboden zetten werknemers en werkgevers aan het denken. Dat is een belangrijk resultaat van de ruim 1.000 gezondheidschecks die inmiddels in de sector zijn uitgevoerd. 

 

Een bovengemiddelde groep werknemers in de kartonnage en flexibele verpakkingen-sector heeft een verhoogd risico op (langdurig) uitval, zo blijkt uit de eerste resultaten op sectorniveau. Dat is best schrikken. Positief is wel dat de werknemers in de sector erg hoog scoren op werkplezier en betrokkenheid. Een belangrijke buffer die maakt dat de uitval nu nog vaak beperkt kan blijven. Nu geen actie ondernemen, heeft op termijn waarschijnlijk grote gevolgen.

 

Het aanbieden van een uitgebreide gezondheids- en vitaliteitscheck is een goed vertrekpunt om het onderwerp blijvend op de agenda te zetten. Vanuit het sectorplan mag FCB nu nog gratis 250 checks aanbieden. Heeft u hier nog geen gebruik van gemaakt, maar wilt u nog wel graag meedoen?

 

Meldt u dan snel aan via de aanmeldknop (rechtsonder) op www.fcbverpakkingen.nl/Sectorplan. Wees er snel bij want op=op.