3 mei 2018

De mobiele unit Vitaal de toekomst in! is onderweg naar veel bedrijven in de Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen sector. De tour gaat op dit moment al langs bij 15 bedrijven uit de sector in het hele land. Bij de meeste bedrijven staat de unit een of twee dagen en worden medewerkers uitgenodigd om een kijkje te nemen in de bus en kennis te maken met de verschillende aspecten van duurzame inzetbaarheid. In de mobiele unit zijn een vitaliteitscoach en een loopbaancoach aanwezig om informatie en advies te geven en korte testjes af te nemen.

Bedrijven kunnen zich nu nog aanmelden voor de FCB-tour. Wacht alleen niet te lang, want de tour zit bijna vol. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. De tour loopt tot 31 augustus 2018.

Tijdens deze tour komt de mobiele unit langs bij uw bedrijf om via verschillende activiteiten de thema’s duurzame inzetbaarheid en vitaliteit in de schijnwerpers te zetten. De mobiele unit is multifunctioneel inzetbaar, de inhoud wordt samen met u als werkgever of HR medewerker bepaald. De mobiele unit kan bijvoorbeeld ingezet worden voor inloop en voorlichting, speeddaten met vitaliteits- en loopbaanadviseurs, workshops of een spreekuur.

In de mobiele unit bevinden zich 5 stationnetjes. Ieder station belicht een ander onderwerp. De onderwerpen worden samen met bepaald. U kunt onder andere kiezen uit de volgende onderwerpen:

  • een kort gesprek met een loopbaancoach
  • fysieke belasting: uitvoeren testen spierkracht, uithoudingsvermogen en lenigheid
  • verminderen van lichamelijke klachten: uitvoeren van oefeningen: statisch en dynamisch tillen, tillen materialen ver weg en dichtbij het lichaam, juiste sta- en werkhouding
  • ontspanning & stress: aanleren micromomenten vanuit ademhaling, spierontspanning en positieve emoties en ervaringen
  • veiligheid, concentratie & alertheid: uitvoeren van (werk)taken zonder en met alcohol- en vermoeidheidsbrillen
  • voeding & energieniveau: kiezen en proeven van diverse voedingsproducten
  • eten in onregelmatige diensten: kiezen, proeven van diverse voedingsproducten, met nadruk op voeding en eetpatroon in late- en nachtdienst
  • slapen: interactieve kennisquiz over het thema slaap

Wilt u ook kosteloos gebruik maken van de mobiele unit Vitaal de toekomst in!? Meld u dan aan op https://www.fcb-verpakkingen.nl/vitaal-de-toekomst-in/. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen om de datum en de inhoud te bespreken.