21 april 2022
Versterking van de digitale zelfredzaamheid van medewerkers
Naast lezen en schrijven zijn digitale vaardigheden een must geworden om mee te kunnen doen in de huidige samenleving. Wat we ook doen en waar we zijn, digitalisering is overal. Tegenwoordig is het vak digitale vaardigheden normaal op school. Maar wat als je 40+ bent en deze vakken niet hebt gehad en door te weinig interesse ook zelf niet bezig bent geweest om je deze vaardigheden eigen te maken? Dan loop je het risico om tijdens werk en privé een achterstand op te lopen.
 
FCB heeft samen met OLCT een speciaal programma samengesteld, waarmee werknemers in drie dagdelen van circa 2,5 uur de belangrijkste digitale vaardigheden aanleren. Deze vaardigheden kunnen dagelijks worden gebruikt op het werk of privé. Tijdens de training komen de meest gebruikte computerprogramma’s zoals Microsoft Word, Excel en PowerPoint en het werken met Outlook (e-mail) en internet aan bod. Indien gewenst kan ook aandacht besteed worden aan het werken met Microsoft Teams (online vergaderen).
 
Deze trainingen worden door OLCT uitgevoerd. De trainingen vinden incompany plaats. OLCT neemt zelf computers mee.
 
Mochten er in jouw bedrijf medewerkers zijn die interesse hebben in de training, meld je dan aan bij John van Waard van OLCT via 053-4340344 of info@olct.nl.
 
FCB Stimuleringsregeling Scholing en Ontwikkeling
Werkgevers die onder de cao voor kartonnage- en flexibele verpakkingsbedrijf vallen, kunnen een tegemoetkoming van 50% in de kosten ontvangen voor deze training. Wil je meer weten over deze subsidie en hoe je deze aan moet vragen. Ga dan naar https://www.fcb-verpakkingen.nl/scholing-en-ontwikkeling/stimuleringsregeling/.