1 november 2016
Duurzame inzetbaarheid blijft de komende jaren een belangrijk speerpunt in de activiteiten van de stichting Fonds Collectieve Belangen (FCB). Het is tevens het thema van het evenement ‘Vitaal de toekomst in’ waarmee FCB op 10 november a.s. het succesvol verlopen sectorplan afsluit. FCB zal er ook de resultaten presenteren van de gezondheidschecks die in dit kader zijn uitgevoerd.

‘Talenten beter benutten’

FCB wil met nieuwe activiteiten de lijn voortzetten die met de invoering van het sectorplan voor de Kartonnage- en Flexibele verpakkingenbranche werd ingezet. Het sectorplan eindigt op 31 december 2016, dat geldt niet voor de plannen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de sector te blijven versterken, verzekert Chantal Nijhuis van FCB.


‘Duurzame Inzetbaarheid blijft de komende jaren een belangrijk thema dat bijdraagt aan een sterke en slagvaardige sector. De afsluiting van het sectorplan is de opmaat voor nieuwe activiteiten op dit terrein. Daarbij kun je denken aan het beter benutten van talenten, gezond en vitaal werk en werkplezier’, aldus Nijhuis, projectmanager bij FCB.


Resultaten plan
Tijdens het evenement ‘Vitaal de toekomst in’, dat plaatsvindt op 10 november a.s. in Arnhem (congrescentrum Papendal), zal FCB de resultaten van het sectorplan – waaronder de uitkomsten van de gezondheidschecks – presenteren en het plan daarmee afronden. FCB sprak eerder al van een succes: het aantal bedrijven uit de sector dat zich inschreef voor de vijf projecten die vanuit het sectorplan werden gefinancierd, overtrof alle verwachtingen. FCB stelde samen met de overheid 1 miljoen euro beschikbaar om het vakmanschap binnen de sector te behouden. 

Inspirerende spreker
Na deze presentatie, die wordt afgetrapt door spreker en inspirator Wilco van Rooijen, avonturier en bergbeklimmer, vinden diverse workshops binnen het thema duurzame inzetbaarheid plaats, zoals over vitaliteit, loopbaankeuzes, competenties, flexibel roosteren en werkdruk. Het congres voor HRM-ers, leidinggevenden, OR-/PVT-leden en werknemers uit de sector is gratis toegankelijk (maximaal vijf personen per bedrijf).
 

Wilt u zich nog aanmelden voor het event ‘Vitaal de toekomst in’? 

Meldt u dan snel aan op : https://nl.surveymonkey.com/r/FCB10nov