9 juli 2015

Kent u een medewerker die u graag in dienst zou willen nemen (dit mag ook een uitzendkracht of een vakantiekracht zijn), die een BBL traject zou willen volgen, dan is dit uw kans. Als u nu een nieuwe medewerker aanneemt op basis van een leerwerk-overeenkomst en deze medewerker gaat een BBL opleiding volgen naast zijn/haar werk, dan kunt u maar liefst 40% loonkostensubsidie ontvangen.

 

Een BBL'-er is een medewerker die naast zijn werk ook een opleiding volgt om een landelijk erkend MBO-diploma te halen. De BBL'-er gaat gemiddeld een dag per week naar school en zal de overige tijd gewoon binnen uw bedrijf aan het werk zijn. Een BBL'-er leert dan ook vooral in de praktijk bij u op de werkvloer. Er zijn BBL-trajecten op verschillende niveaus en diverse uitstroomrichtingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan operators, logistiek medewerkers of productiemedewerkers. Een BBL-opleiding duurt meestal twee jaar. De opleiding kan gevolgd worden op een ROC bij u in de buurt of bij een ander erkend opleidingsinstituut zoals Technicom.

 

Met deze subsidie vanuit het sectorplan heeft u de kans om een nieuwe medewerker aan te nemen en op te leiden tot vakman of vakvrouw. Of het nu gaat om een stanser, vouwplakker, logistiek medewerker, diepdrukker, machinesteller, secretaresse of algemeen productiemedewerker. Dit is goed voor uw bedrijf en goed voor de sector, want vakmensen kunnen we natuurlijk altijd gebruiken.

 

Vanuit het sectorplan hebben we budget voor het subsidiëren van tien BBL-ers. De eerste bedrijven hebben zich hiervoor al ingeschreven. Wilt u ook gebruik kunnen maken van deze subsidie, wees er dan snel bij! U kunt zich hiervoor online aanmelden via: http://www.fcbverpakkingen.nl/Sectorplan/Aanmelden