21 april 2022
FCB Gezondheids- en Vitaliteitscheck
Ook in 2022 kunnen bedrijven gebruik maken van het FCB aanbod om medewerkers een Gezondheids- en Vitaliteitscheck aan te bieden.
 
Met een gezondheids- en vitaliteitscheck krijgen medewerkers inzicht in de eigen gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid en ontvangen zij persoonlijk advies over wat zij kunnen doen om de gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Het instrument geeft werkgevers inzicht in werkgerelateerde risico’s, zodat op tijd preventieve maatregelen kunnen worden genomen.
 
De inhoud van de check bestaat meestal uit een uitgebreid vragenlijstonderzoek over gezondheid, vitaliteit, leefstijl en werkbeleving, fysieke testen, een persoonlijk adviesgesprek en een bedrijfsadviesgesprek.
 
Voor bedrijven die de afgelopen jaren deze FCB-check hebben uitgevoerd, levert deze hermeting een vergelijkingsrapportage op voor zowel de individuele medewerker als voor het bedrijf. Hoe en in welke richting zijn de gezondheids- en fitheidsprofielen veranderd?
 
Voor 2022 heeft FCB 250 gezondheids- en vitaliteitschecks beschikbaar voor werknemers. De checks worden uitgevoerd door OVGM of Tigra. De kosten van deze adviestrajecten worden tot een maximum van € 200,- per medewerker volledig door FCB betaald. FCB betaalt de factuur rechtstreeks aan OVGM of Tigra. Je hoeft het niet zelf voor te schieten.
 
Wil je meer weten of je aanmelden? Ga dan naar  www.fcb-verpakkingen.nl/gezondheidscheck/.