21 mei 2015
De opmerkingen van de collega’s, zoals: ‘Dat moeten we vaker doen!’, ‘Het was leuk en leerzaam!’ en de verrassende uitslag van haar eigen uithoudingsvermogentest, bevestigden voor Jeannet Aalpoel, P&O-adviseur bij Stempher, het nut van de inzet van de gezondheidschecks. Daarbij stelde de aanbieding van het FCB Stempher in staat een invulling te geven aan de rol van de werkgever bij het stimuleren van een gezonde leefstijl bij de medewerkers.
 
“De deelname was boven verwachting. Maar liefst 95% van de collega’s nam deel aan de PMO’s”, vertelt Jeannet. “Ik heb wel een enkele keer een vraag moeten beantwoorden over de wijze, waarop de privacy van de deelnemer werd gewaarborgd en met enige regelmaat heb ik benadrukt dat je vooral zelf profijt hebt bij deelname.”
 
“De reacties van de deelnemers waren allemaal positief. Er werd over gesproken, soms over de verrassende resultaten. Ikzelf bijvoorbeeld had het idee dat ik op fysiek gebied best goed bezig was. Ik loop met enige regelmaat hard en neem op de fitness deel aan Body Combat-trainingen. Daarom had ik bij de Astrand-test een beter resultaat verwacht. De verklaring van de consulent tijdens het gesprek na afloop van de testen was wel logisch: er zijn te veel dagen waarop ik niet train, waardoor mijn lichaam weer terugschakelt naar een lager niveau van uithoudingsvermogen. Minimaal eenmaal per drie dagen een cardiotraining met de juiste intensiteit is voor mij de oplossing.” 
 
“Ik ben nu vooral benieuwd naar de managementrapportage: hoe staan onze medewerkers erbij op BRAVO-gebied (Bewegen, Roken, Alcoholgebruik, Voeding en Ontspanning)? En wat is er nodig om medewerkers te stimuleren tot een gezonde(re) leefstijl? Maar goed, nog even wachten en dan aan de slag met de verkregen managementinformatie!”, aldus Jeannet.