2 maart 2020

Drukkerijen en verpakkings-, kartonnage- en signbedrijven kunnen tijdens het Sign & Print Festival op 11 en 12 maart a.s. in Gorinchem kennismaken met vernieuwde vakopleidingen en opleidingstrajecten.

Op de beurs lanceert GOC een vernieuwd opleidingsmodel. De opleidingen zijn voortaan modulair. De workshops en opleidingen sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor je steeds een volgende stap kunt zetten of juist je vakkennis, vaardigheden en competenties kunt verbreden.

Verdiepen of verbreden
Zo kunnen jongeren via een introductie- en basismodule kennismaken met druktechnieken, zoals flexo-, offset-, diep- en zeefdruk. Voor ervaren drukkers zijn er modules, waarin ze zich ontwikkelen tot bijvoorbeeld technisch operator of procesverantwoordelijke. Wil je als ervaren drukker wat anders, dan kun je je bijvoorbeeld ook een andere druktechniek eigen maken of jezelf ontwikkelen tot leidinggevende.

Vernieuwde opleidingen
Ook voor andere functies is de scholing geüpdatet aan de hand van trends en ontwikkelingen.

BBL-opleiding
Tijdens het Sign & Print Festival kunnen bedrijven ook meer informatie krijgen over het BBL-traject van GOC. Deelnemers aan deze opleiding halen in 16 maanden hun mbo-diploma (niveau 2) Grafisch Operator. Ze gaan één dag in de week naar school en leren verder op de werkvloer. De opleiding kent specialisaties in drukvoorbereiding, offset-, flexo- en zeefdruk, digitaal printen, snijden, vouwen, geniet brocheren, stansen en vouwplakken.

Met de vernieuwde opleidingen en het BBL-traject springt GOC in op veranderende scholingsbehoeften in de grafimedia- en signbranche en de kartonnage- en flexibele verpakkingen-sector. Deze sectoren vergrijzen; de komende jaren stromen er honderden ervaren vakkrachten uit. Daarom is het belangrijk om te werken aan instroom, maar ook om ervoor te zorgen dat bestaande medewerkers breder inzetbaar worden en fit en vitaal blijven.

Over het Sign & Print Festival
De adviseurs van GOC zijn te vinden in het Netwerk Café op het Sign & Print Festival.
Daar zijn ook andere kennispartners voor de grafimedia- en signbranche te vinden.
Het Sign & Print Festival vindt op 11 en 12 maart 2020 plaats in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A15.