15 februari 2016
Het gemiddeld dienstverband in de sector is lang. 38 procent van de werknemers is ouder dan  50 jaar. Zij zijn gemiddeld 20 jaar in de sector werkzaam en hebben daarmee veel kennis in de praktijk opgedaan. Om deze kennis te behouden en het voor oudere vakkrachten aantrekkelijk te maken in de sector of het bedrijf te blijven werken, is er vanuit het sectorplan ruimte om ervaren vakkrachten van 50 jaar of ouder kosteloos op te leiden tot leermeester of praktijkopleider. 

Ervaren vakkrachten kunnen als praktijkopleider hun kennis en ervaring overdragen aan jongere werknemers die het vak nog moeten leren. Zij krijgen snel en zeer praktijkgericht kennis overgedragen, wat het voor starters op de arbeidsmarkt aantrekkelijker maakt om in de sector te gaan werken. 

FCB Kartonnage en Flexibele Verpakkingen kan de opleiding tot praktijkopleider vanuit het sectorplan nu nog gratis aanbieden. Uw oudere vakkracht volgt de opleiding tot praktijkopleider en kan daarna direct als leermeester in uw bedrijf aan de slag. Daarnaast bestaat nog de mogelijkheid om tot 40 procent van de loonkosten van een in dienst te nemen leerling terug te krijgen. Een unieke kans voor de toekomst van uw bedrijf. 

De opleiding tot praktijkopleider kan dit jaar op twee niveaus gevolgd worden. De opleiding tot praktijkopleider en de opleiding tot praktijkcoach voor de ervaren leermeester. De opleiding neemt vier dagdelen in beslag. Met een praktijkopleider in huis kunt u leerbedrijf worden en jongeren het vak leren in uw eigen bedrijf.