25 augustus 2022

11 oktober start in Veenendaal weer een nieuwe workshop ‘Kennismaken met papier en karton’ voor medewerkers in de sector kartonnage- en flexibele verpakkingen en de grafische branche. De workshop wordt uitgevoerd door GOC en kan interessant zijn voor beginnende productiemedewerkers, maar bijvoorbeeld ook voor accountmanagers, verkoopadviseurs of binnendienst medewerkers die klanten adviseren over papier- en kartonkeuzes.

Wat leer je tijdens Intro papier en karton?
  • Hoe papier en karton worden gemaakt en van welke grondstoffen;
  • Welke papiersoorten er zijn en welke unieke eigenschappen die hebben;
  • Wat de papiereigenschappen betekenen voor het drukproces en de drukkwaliteit;
  • Hoe je de beste materiaalkeuze maakt voor een product;
  • Hoe je het beste kleurresultaat kunt behalen;
  • Welke problemen je kunt tegenkomen en hoe je die oplost.


Wat is het niveau van de Intro papier en karton?
Je hebt geen vooropleiding nodig voor deze workshop. Iedereen met mbo werk- en denkniveau kan de workshop volgen. De aanpak is lekker praktisch, met veel voorbeelden uit de praktijk. Ook krijg je alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers. Na afloop van de workshop ontvang je een branche erkend certificaat als bewijs van deelname.

Wat is de duur van de workshop?
De workshop duurt 1 dag. Na afloop kun je nog een half jaar vragen stellen aan de docent of ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor deze workshop bedragen € 349,- (excl. btw.) per deelnemer. Dit zijn de kosten voor: leskosten, literatuur & materiaal, online leeromgeving en de catering. Bedrijven die afdragen aan FCB kunnen 50% van deze kosten terugkrijgen van het fonds.

Ga voor meer informatie over de workshop naar https://goc.nl/opleiding/basistrainingen-grafimedia/intro-papier-en-karton/

Voor meer informatie over het aanvragen van de subsidie bij FCB ga je naar https://www.fcb-verpakkingen.nl/scholing-en-ontwikkeling/stimuleringsregeling/