1 november 2016
Het sectorplan is bijna ten einde en dat betekent ook een laatste kans om gratis gezondheids- en vitaliteitschecks aan te kunnen bieden aan medewerkers. 

 

Voor vrijwel alle werkgevers en medewerkers is de gezondheid en vitaliteit van mensen een belangrijk thema. Het grijpt direct in op de kwaliteit van leven. Het dagelijkse energieniveau van mensen heeft ook een grote impact op werk-gerelateerde zaken. Het vergroten van de gezondheid en vitaliteit van medewerkers heeft een positieve invloed op:

arbeidsverzuim en de daaraan gerelateerde kosten
verbeteren van de inzetbaarheid
langer klachtenvrij in het arbeidsproces
veiligheid in het werk
arbeidssatisfactie.

Het periodiek uitvoeren van een gezondheids- en vitaliteitscheck is een goede start om met het thema Gezondheid en Vitaliteit aan de slag te gaan. Het geeft medewerkers inzicht in de eigen gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid en levert persoonlijk advies op over wat zij kunnen doen om hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Het instrument geeft de werkgever bovendien inzicht in werk- gerelateerde risico’s, zodat tijdig preventieve maatregelen kunnen worden genomen. 
De werkgever ontvangt hiervoor een bedrijfsrapportage met resultaten, aandachtspunten en behoeften van de medewerkers. Het instrument maakt het tevens mogelijk om binnen het bedrijf met elkaar in gesprek te komen over het onderwerp Gezondheid en Vitaliteit en daarmee ook over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Heeft u nog interesse in gratis gezondheids- en vitaliteitschecks? Wacht dan niet langer en meld u nu nog aan op: http://www.fcbverpakkingen.nl/Sectorplan/Aanmelden