30 september 2019

Er is nog plek voor een aantal bedrijven om dit jaar te starten met het werkboek en de workshops van het leiderschapsprogramma “Aan de praat”.  Wil jij 2020 goed beginnen met het voeren van ontwikkelgesprekken met medewerkers, maar kunnen jouw leidinggevenden daar nog wel wat hulp bij gebruiken? Geef je dan nu op voor de gratis incompany training “Aan de praat” voor leidinggevenden en medewerkers.

Je mag kosteloos 4 tot 8 leidinggevenden aan de training laten deelnemen. Je ontvangt bovendien het speciaal voor de sector ontwikkelde werkboek “Aan de praat” met praatplaat waar leidinggevenden en medewerkers meteen mee aan de slag kunnen.

Positieve relaties tussen leidinggevenden en medewerkers zijn een van de belangrijkste voorwaarden voor duurzame inzetbaarheid. Open met elkaar communiceren is daarbij essentieel. Het loont om regelmatig met elkaar in gesprek te gaan over werkplezier, vakmanschap en ontwikkeling. Zo zorg je dat de individuele behoeften van de werknemer goed blijven aansluiten op de vereisten van het werk en de werkgever en zorg je samen voor duurzame inzetbaarheid. 

Door deel te nemen aan het ontwikkelprogramma "Aan de praat!" leren leidinggevenden én medewerkers hoe je op een goede en persoonlijke manier met elkaar het gesprek aangaat.

Het programma bestaat uit:

  • Workshops voor leidinggevenden en medewerkers. Tijdens deze workshops wordt naast de stappen in het werkboek “Aan de praat” dieper ingegaan op verschillende gesprekstechnieken en wordt op een interactieve manier met het materiaal geoefend. Iedere workshop wordt zoveel mogelijk aangepast aan het startniveau van de deelnemers en de ontwikkelbehoeften van de organisatie.
  • Werkboek voor leidinggevenden en medewerkers. Deze laagdrempelige en toegankelijke werkboeken zijn bedoeld om gespreksvaardigheden te oefenen en verder te ontwikkelen. In de werkboeken wordt op eenvoudige wijze stap voor stap behandeld wat men kan doen om zich goed voor te bereiden, het gesprek zelf te voeren en de opvolging te regelen. De werkboeken zijn gevuld met waardevolle hulpmiddelen, tips en aanwijzingen die helpen om gesprekken te voeren die er echt toe doen. 
  • Een handige praatplaat. De praatplaat biedt een routekaart en houvast tijdens het gesprek en zorgt ervoor dat alle belangrijke zaken besproken worden. Werkboeken en praatplaat zijn zo ontworpen dat ze één geheel vormen en dus door zowel leidinggevenden, als medewerkers gebruikt kunnen worden.

Meedoen aan het ontwikkelprogramma “Aan de praat!” zorgt ervoor dat leidinggevenden en medewerkers op een goede manier het gesprek aangaan over relevante zaken als werkplezier, vakmanschap en ontwikkeling. Het programma biedt op die manier een heel concrete bijdrage aan het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in jouw organisatie.

Het ontwikkelen van de methode en het werkboek “Aan de praat” is mede mogelijk gemaakt met subsidie van het Europees Sociaal Fonds. Ook de workshops kan FCB dankzij de bijdrage van ESF kosteloos aan bedrijven aanbieden.

mede mogelijk door ESF

 Heb je interesse? Meld je dan snel aan via de aanmeldknop op https://www.fcb-verpakkingen.nl/vitaal-verder!/over-vitaal-verder!/