27 september 2018

De wereld van werk verandert in een hoog tempo. Nieuwe technologie laat oude banen verdwijnen maar ook nieuwe ontstaan. Niemand weet hoe ons werk er over tien jaar uit ziet. En dat is niet het enige. Ook mensen veranderen. Het werk dat je eerder goed kon of leuk vond, kan na een tijdje gaan knellen. Of je ambities verschuiven. Daarom is het zo belangrijk om ook als werknemer zelf mee te kunnen sturen aan je loopbaan.

Het FCB staat voor een sterke en gezonde sector en ondersteunt werkgevers en werknemers in de sector onder andere met loopbaanadvies om gezond en met plezier te kunnen blijven werken en te kunnen blijven ontwikkelen.

Werknemers vallend onder de CAO Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen die behoefte hebben aan loopbaanadvies komen in aanmerking voor een vergoeding van de kosten van een loopbaancoach tot €1.500. Werknemers mogen eens in de vijf jaar gebruik maken van deze vergoedingsregeling.  Zowel de werkgever als de werknemer zelf kunnen de vergoeding bij FCB aanvragen.

Met een loopbaanadviestraject krijgen werknemers meer inzicht in hoe ze in hun werk staan, welke kansen ze zelf zien en wat ze al zelf kunnen doen om ook op langere termijn gezond en met plezier te kunnen blijven werken.

De meeste loopbaanadviestrajecten bestaan uit een (telefonisch) intakegesprek en een aantal persoonlijke gesprekken met een externe loopbaanadviseur. Er kunnen diverse loopbaaninstrumenten en testen ingezet worden en de werknemer maakt vaak samen met de loopbaancoach een persoonlijk actieplan met concrete doelen. Vragen die aan de orde kunnen komen zijn:

  • Hoe kan ik mijn plezier en inzetbaarheid in mijn huidige functie verhogen?
  • Hoe krijg ik beter zicht op mijn competenties?
  • Hoe kan ik bepaalde kennis of vaardigheid vergroten?
  • Hoe pak ik het aan als ik een andere functie wil?
  • Wat is mijn positie op de veranderende arbeidsmarkt?
  • Hoe kan ik mijn aantrekkelijkheid voor de arbeidsmarkt vergroten?

Heb je zelf interesse in een loopbaanadviestraject of wil je als werkgever een werknemer een loopbaanadviestraject aanbieden? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar info@fcb-verpakkingen.nl of neem een kijkje op onze website.

Hoe houd ik plezier in mijn werk

Doe de online loopbaancheck

Wil je eerst kijken of een loopbaanadviestraject iets voor jou kan zijn? Doe dan eerst de online loopbaancheck op http://kartonnage.jamesloopbaan.nl.

Door de Loopbaancheck krijg je inzicht in jouw huidige beleving van je werk. Ben je fit, tevreden en ervaar je werkplezier? Ook wordt duidelijk of je toe bent aan groei, opleidingen en (andere) uitdagingen. Maar ook op welke manier je je huidige functie langer kunt volhouden.

De uitkomsten van de check worden alleen met jou gedeeld en blijven anoniem. Jij ontvangt direct als je klaar bent een uitslag. Een meer compleet rapport ontvang je als je dat wilt per e-mail.