14 februari 2017

Een bedrijf heeft gezonde en vitale mensen nodig. Het dagelijkse energieniveau van uw medewerkers heeft grote impact op hun werk, werkplezier en resultaten. Een gezonde leefstijl zorgt voor minder verzuim en een hogere productiviteit en inzetbaarheid. FCB kan u hierbij ondersteunen.

 

Het periodiek uitvoeren van een gezondheids- en vitaliteitscheck is een goede start om met het thema gezondheid en vitaliteit aan de slag te gaan. Uw medewerkers krijgen inzicht in hun eigen gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid en ontvangen persoonlijk advies over wat zij kunnen doen om hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Het instrument geeft u als werkgever bovendien inzicht in werk gerelateerde risico’s, zodat u waar nodig op tijd preventieve maatregelen kunt nemen. 

 

Doel van de regeling?
Het vergroten van de gezondheid en vitaliteit van werknemers door werknemers inzicht te geven in de eigen gezondheid- en vitaliteitssituatie en de mogelijke te ondernemen activiteiten om de gezondheid- en vitaliteit en daarmee de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verbeteren.

 

Hoe hoog is de subsidie?
De subsidie bedraagt 25% van de kosten van een gezondheids- en vitaliteitscheck per werknemer. Zowel werkgevers als een individuele werknemer kan de tegemoetkoming aanvragen.

 

Collectieve uitvoerder

Oude Vrielink Gezondheidsmanagement (OVGM) is een uitvoerder van gezondheids- en vitaliteitschecks met veel ervaring in de sector.  FCB heeft met OVGM collectieve afspraken gemaakt en een speciaal tarief afgesproken voor het uitvoeren van gezondheids- en vitaliteitschecks in de kartonnage en flexibele verpakkingen sector.

In deze brochure vind u meer informatie over de aanpak en ervaringen met OVGM. Wilt u weten wat OVGM voor u kan betekenen? Neem dan contact op met:

Klik hier voor meer informatie over de regeling en het aanvragen van de tegemoetkoming. 


“Investeringen in de gezondheid en vitaliteit van medewerkers leiden tot een verhoging van de belastbaarheid ‘met als doel de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten en de verzuimkosten te verminderen’. “