10 juni 2015
Het sectorplan biedt de mogelijkheid om oudere vakkrachten (50+) in uw bedrijf op te leiden tot leermeester of praktijkbegeleider. Deze opleiding komt in aanmerking voor 
volledige vergoeding vanuit het sectorplan. Zelfs de salaris- en reiskosten van de medewerkers die de opleiding volgen, kunt u terugkrijgen. Het kost u helemaal niets. Zelfs de rekening van de opleider hoeft u niet voor te schieten: het FCB betaalt deze rechtstreeks aan de uitvoerder. 

Wees er wel snel bij, want er is slechts een beperkt aantal gesubsidieerde opleidingsplaatsen vanuit het sectorplan beschikbaar.

De opleiding Professionele Praktijkopleiding wordt uitgevoerd door het GOC. In de opleiding wordt geleerd hoe men medewerkers en stagairs op professioneel niveau kan coachen en beoordelen en hoe men een opleidingstraject opzet. Gaat iemand voor het eerst een collega begeleiden? Of wil iemand zijn/haar kennis en vaardigheden opfrissen? Dan is deze opleiding misschien de oplossing.

De opleiding bestaat uit een drietal workshops van één dagdeel. 

Workshop 1: Organiseren
Met onder meer aandacht voor: bedrijfswaarden, opleidings- en stagebeleid, werving en selectie, sollicitatiegesprek en inwerkprogramma.

Workshop 2: Begeleiden en coachen

Met onder meer aandacht voor: leerstijlen, feedback geven, zelfreflectie, motivatie, complimenten geven en intervisie.

Workshop 3: Beoordelen en evalueren 
Met onder meer aandacht voor: leervolgsysteem, competentiegericht beoordelen, beoordelingsgesprek en beoordelingstechnieken.

Maatwerk


Wilt u medewerkers opleiden met behulp van praktijkvoorbeelden uit de eigen organisatie? Of wilt u  meerdere medewerkers tegelijkertijd scholen? Dan is een oplossing op maat mogelijk. Voor een maatwerkaanbod is een deelnemersaantal van vijf deelnemers nodig. 

Er bestaat ook de mogelijkheid om de training met behulp van een e-learning te volgen op een moment dat het u uitkomt.

De training wordt op diverse locaties in Nederland gegeven, maar kan ook in company worden aangeboden. Na het afronden van de training wordt een getuigschrift uitgereikt. 

Interesse?
De eerste acht mensen uit onze sector hebben de opleiding inmiddels doorlopen of gaan deze binnenkort starten. Deze zomer zal een nieuwe training starten. Daar kan uw bedrijf nog aan meedoen.

Heeft u interesse? Laat het ons dan snel weten, want op = op.  
Vul het aanmeldformulier in op http://www.fcb-verpakkingen.nl/sectorplan en er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen voor een vrijblijvend intakegesprek.