Stappenplan bewust roosteren

Geplaatst op:

FCB heeft vanuit het sectorplan budget beschikbaar gesteld voor een aantal roosterprojecten bij verschillende verpakkingsbedrijven. Eén van deze projecten richtte zich op de vraag hoe je het beste te werk kan gaan als de hoeveelheid werk schommelt. Hoe kan je ervoor zorgen dat je bij drukte voldoende medewerkers hebt, en als het rustig is je niet juist te veel collega’s in dienst hebt? En hoe kan je hier slim mee omgaan in je roostering en planning?

 

Actuele vragen waar meerdere organisaties mee te maken hebben. Voor deze organisaties is een aanpak ontwikkeld die bedrijven zelf of met begeleiding kunnen uitvoeren om tot een innovatief en gezond rooster te komen. In deze rapportage is ook een concreet voorbeeld uitgewerkt en wordt een overzicht van de stappen en acties weergegeven.

 

De aanpak en het stappenplan is bedoeld voor alle organisaties die:

•       Te maken hebben met pieken en dalen in de hoeveelheid werk.

•       Willen onderzoeken hoe je hier slim mee om kan gaan op een zo duurzaam mogelijke wijze.

 

Wil je meer weten? Lees dan de uitgebreide beschrijving van het stappenplan hier. Mocht je nog vragen hebben. Bel of mail FCB dan gerust.

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!