13 oktober 2022

Subsidie aanvragen voor opleidingen, trainingen en cursussen? 32 bedrijven uit de sector gingen je al voor.

Bedrijven die vallen onder de CAO Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen kunnen een tegemoetkoming van 50% in de kosten ontvangen voor trainingen, cursussen en opleidingen van medewerkers. Met deze stimuleringsregeling wil FCB een bijdrage leveren aan de vakbekwaamheid en de ontwikkeling van werknemers in de sector.

In de eerste helft van 2022 hebben 32 bedrijven uit de sector al subsidie aangevraagd voor verschillende soorten opleidingen. In totaal is er aan deze bedrijven 185.000 euro aan subsidie vanuit FCB toegezegd.

Wil jij jouw medewerkers ook een opleiding aanbieden? Vergeet dan niet om hiervoor subsidie aan te vragen. Dat kan heel gemakkelijk via dit aanvraagformulier. Wees geen dief van eigen portemonnee en vraag het aan.

Wil jij weten welke opleidingen in onze sector gevolgd worden? Veel aangevraagde opleidingen zijn:
  • Training hef/reachtruck
  • Basis-, machine-, en technisch operator opleidingen (vlakstansen, vouwplakken, flexodrukken)
  • Leiderschapstrainingen
  • Taalcursus Nederlands
  • Computertrainingen

Scholingscatalogus
Wil je meer weten over de opleidingen, trainingen en cursussen die andere bedrijven in de sector in de afgelopen drie jaar volgden? Neem dan ook een eens een kijkje in de scholingscatalogus op de website: www.fcb-verpakkingen.nl/scholing-en-ontwikkeling/scholingscatalogus.html

Meer weten of aanvragen?
Ben je werkgever in de sector en wil jij ook één of meerdere medewerkers een opleiding laten volgen? Ga naar www.fcb-verpakkingen.nl/scholing-en-ontwikkeling voor meer informatie en het aanvraagformulier. Je kunt de tegemoetkoming eenvoudig digitaal aanvragen. Doe dit wel voordat de medewerker met de opleiding begint.