10 juli 2019

In het kader van het ESF project Vitaal verder! mag FCB bedrijven opnieuw subsidie aanbieden op het laten uitvoeren van gezondheids- en vitaliteitschecks.

Het periodiek uitvoeren van een gezondheids- en vitaliteitscheck is een goede start om met het thema Gezondheid & Vitaliteit aan de slag te gaan. Werknemers krijgen inzicht in de eigen gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid en ontvangen persoonlijk advies over wat zij kunnen doen om de gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Het instrument geeft werkgevers inzicht in werkgerelateerde risico’s, zodat op tijd preventieve maatregelen kunnen worden genomen.

Samen met twee externe bureaus voor de uitvoering van de gezondheids- en vitaliteitschecks heeft FCB een check samengesteld die de werknemer en het bedrijf verder helpen.

De inhoud van de Gezondheids- en Vitaliteitscheck bestaat uit:

  • Uitgebreid vragenlijstonderzoek over gezondheid, vitaliteit, leefstijl  en werkbeleving.
  • Fysieke testen, gericht op gezondheid en fitheid (waaronder: lengte en gewicht, BMI, taille-omtrek, vetpercentage, bloeddruk, cholesterol, glucose, longfunctie, Functional Movement Screen, duuruithoudingsvermogen (submaximale fietstest), visusonderzoek en audiometrie).
  • Persoonlijk adviesgesprek met medewerker en schriftelijke terugkoppeling over leefstijlprofiel en testresultaten.
  • Bedrijfsadviesgesprek op basis van geanonimiseerde resultaten.

De twee bureaus die de gezondheids- en vitaliteitschecks in het kader van het FCB project Vitaal verder! kunnen uitvoeren zijn:
Oude Vrielink Gezondheidsmanagement  en Tigras

Als bedrijf bepaalt u zelf welke van deze bureaus de gezondheids- en vitaliteitschecks in uw bedrijf gaat uitvoeren. Met beide heeft FCB goede afspraken gemaakt en beide bureaus hebben ruime ervaring in de kartonnage en verpakkingen of aanverwante sectoren.

De kosten van de gezondheids- en vitaliteitschecks bedragen € 195 per uitgevoerde check. FCB neemt een groot deel van de kosten op zich. U betaalt als werkgever alleen de eigen bijdrage van € 60 per gezondheids- en vitaliteitscheck zelf.

Heeft u interesse in het laten uitvoeren van gezondheids- en vitaliteitschecks in uw bedrijf? Meld u dan aan via dit formulier.