26 april 2017

De belangstelling voor de gezondheids- en vitaliteitschecks tijdens het sectorplan was zo groot, dat het FCB een nieuwe tegemoetkomingsregeling in het leven heeft geroepen. Werkgevers en werknemers die willen starten met periodieke gezondheids- en vitaliteitschecks kunnen bij het FCB 25% van de kosten terugvragen.

 

 ‘Werknemers inzicht bieden in eigen gezondheids- en vitaliteitssituatie’

 

Het periodiek uitvoeren van gezondheids- en vitaliteitschecks is voor werkgevers een goede start om met het thema gezondheid en vitaliteit aan de slag te gaan. De checks geven inzicht in werkgerelateerde risico’s. Medewerkers krijgen op hun beurt inzicht in hun gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid evenals persoonlijk advies om die te verbeteren.

 

Met de nieuwe Tegemoetkomingsregeling Gezondheids- en vitaliteitschecks wil FCB werkgevers en werknemers  ondersteunen om de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers te verbeteren.

 

Risico’s belastbaarheid

Vorig jaar voerde Oude Vrielink Gezondheidsmanagement in het kader van het sectorplan meer dan 1.250 gezondheids- en vitaliteitschecks uit. De resultaten lieten een belangrijk aantal risico’s zien ten aanzien van de belastbaarheid van medewerkers.

Zo had 48% van de deelnemers aan de checks overgewicht, een verhoogde tailleomvang en vetpercentage. Ook het duuruithoudingsvermogen bleek bij een grote groep deelnemers sterk voor verbetering vatbaar. 54% scoorde een verhoogd tot hoog risico op klachten aan het bewegingsapparaat. 39% van de respondenten had last van lichamelijke klachten.

 

Speciaal tarief

Werkgevers en werknemers die vallen onder de cao voor de sector Kartonnage en flexibele verpakkingen en afdragen aan FCB en die gebruik willen maken van de subsidieregeling komen in aanmerking voor een korting van 25% van de kosten van een gezondheids- en vitaliteitscheck. Oude Vrielink Gezondheidsmanagement is een uitvoerder van deze checks en heeft veel ervaring in de sector. FCB heeft met dit bureau collectieve afspraken gemaakt en een ‘FCB-tarief’ afgesproken. Ook kunnen zij informatie verstrekken over mogelijke vergoedingen door verzekeraars.

 

Meer informatie over de tegemoetkomingsregeling vindt u hier. Daar treft u tevens het aanvraagformulier gezondheidschecks voor werkgevers en het aanvraagformulier gezondheidschecks voor werknemers aan.  

 

Het FCB heeft eind vorig jaar een brochure uitgebracht over gezondheids- en vitaliteitschecks. Hierin vindt u meer informatie over visie, aanpak en ervaringen van bedrijven en medewerkers uit de sector.