4 juli 2016

FCB nodigt bedrijven in de sector uit om in het kader van het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van werknemers een thema workshop aan werknemers aan te bieden. Doel van de workshops is om op een plezierige en laagdrempelige manier kennis over te dragen en werknemers slimme handvatten te geven waarmee ze direct in de eigen omgeving aan de slag kunnen. In de workshop ligt de nadruk op doen en ervaren.

 

Op basis van de resultaten van de Gezondheids- & Vitaliteitschecks, is er voor gekozen om de volgende workshops aan te bieden:

 

-      Workshop Voeding “Gezond Genieten”

-      Workshop “Preventie fysieke klachten in het werk”

-      Workshop “Dagelijks Energieker en Vitaler”

 

 

Workshop Voeding “Gezond Genieten”

Wij weten best dat gezond eten belangrijk is. Maar hoe zit dat met snelle en langzame suikers? Hoe zit het met kant en klaar maaltijden? Meer eten om af te vallen? Krijg je echt energie van energiedrankjes? Hoe combineer ik voeding met mijn sport? Wel of geen koolhydraten in de voeding?

In deze workshop “Gezond Genieten” komen al deze vragen aan de orde. Op een levendige manier wordt gezond eten besproken en geproefd! Fabels en feiten over voeding worden ook aangepakt.

Thema’s van de workshop zijn onder andere:

-      Gezond genieten; lekker, eenvoudig en gezond.

-      Gezond en gewichtig; alles over (over)gewicht.

-      Een evenwichtig patroon; waarom de regelmaat in voeding belangrijk.

-      Feiten en fabels; wat is de waarheid achter voeding.

 

Workshop “Preventie fysieke klachten in het werk”

Fysieke klachten ontstaan als gevolg van overbelasting. Overbelasting ontstaat door disbalans tussen belasting (werk en privé) en belastbaarheid (vermogen van het individu). Het gaat hierbij niet alleen om de fysieke component. Ook de mentale kant komt aan de orde als belangrijke component.

In goed overleg met het bedrijf wordt de specifieke invulling van de workshop vastgesteld. Afhankelijk van de werkzaamheden van de deelnemers kan per workshop de inhoud worden aangepast (bijvoorbeeld in het kader van specifieke werkhoudingen op een afdeling).

Een viertal items zijn ankerpunten in elke workshop:

-      Online invullen van korte vragenlijst op gebied van belasting en belastbaarheid.

-      Meten en ervaren van belasting en belastbaarheid door medewerker.

-      Informatie over belasting – belastbaarheid model.

-      Adviezen en uitvoeren van ergonomisch handelen.

Door de opgedane kennis en vaardigheden is de deelnemer in staat de basisprincipes van ergonomie toe te passen op zijn eigen werkplek om de balans tussen belasting en belastbaarheid te optimaliseren.

 


Workshop Bewegen “Energieker en Vitaler”

In deze workshop wordt “aan den lijve” ervaren wat de basisprincipes van trainingsleer zijn. Wie heeft zich niet eens ‘vertild’ of heeft een stram gevoel bij bepaalde werkzaamheden? Of wrijft zich tijdens het zitten achter de computer over zijn schouder om lichte pijntjes weg te masseren?

Verschillende onderwerpen komen aan bod:

-      Hoe verbeter ik mijn conditie c.q. uithoudingsvermogen?

-      Hoe word ik sterker?

-      Wat zijn slimme oefeningen voor op de werkplek?

-      Met welke korte en simpele oefeningen kan ik mij de hele dag energiek en vitaal voelen?

-      Functioneel bewegen; eigenlijk slim actief worden, hoe doe je dat?

Door de opgedane kennis en vaardigheden worden werknemers uitgedaagd op de eigen conditie c.q. dagelijkse energieniveau te verbeteren.

 

Voor alle workshops geldt:

Groepsgrootte         : 12 – 18 deelnemers.

Tijdsduur                : 1,5 – 2,0 uren (in overleg)

 

Na afloop van de workshop wordt deelnemers gevraagd een evaluatieformulier in te vullen. Het bedrijf en FCB ontvangen een terugkoppeling van de waardering van de deelnemers.

 

Het FCB vergoedt één workshop volledig. Wilt u in uw bedrijf meer workshops, dan kan dat uiteraard. De kosten voor de meerdere workshops zijn dan voor eigen rekening. De workshops worden in dat geval aangeboden tegen een speciaal FCB tarief van 425 euro per workshop.

 

Heeft u interesse in een workshop. Stuur dan een email naar chantal@fcb-verpakkingen.nl