4 juni 2020

Naast lezen en schrijven zijn digitale vaardigheden een must geworden om mee te kunnen doen in de huidige samenleving. Wat we ook doen en waar we zijn, digitalisering is overal. Tegenwoordig is het vak Digitale vaardigheden normaal op school. Maar wat als je 40+ bent en deze vakken niet hebt gehad en door te weinig interesse ook zelf niet bezig bent geweest om je deze vaardigheden eigen te maken? Dan loop je het risico om tijdens werk en privé een achterstand op te lopen.

FCB heeft een speciaal programma samengesteld, waarmee werknemers in drie dagdelen van circa 2,5 uur de belangrijkste digitale vaardigheden aanleren. Deze vaardigheden kunnen dagelijks worden gebruikt op het werk of privé. Tijdens de training komen de meest gebruikte computerprogramma’s zoals Microsoft Word, Excel en PowerPoint en het werken met Outlook (e-mail) en internet aan bod. Indien gewenst kan ook aandacht besteed worden aan het werken met Microsoft Teams (online vergaderen).

De training kan fysiek op het bedrijf worden aangeboden, maar vanaf heden ook via de virtuele classroom. Voorafgaand aan de virtuele training wordt met iedere deelnemer eerst een intakegesprek gevoerd. Tijdens het intakegesprek bespreekt de docent samen met de deelnemer de geïnstalleerde softwareversie van Microsoft Office in de thuissituatie of op het werk. Indien wenselijk kan de docent op afstand de computer overnemen om mee te kijken. Ook ontvangt de deelnemer voorafgaand aan de training het lesboek met alle instructies.

Op afstand lesgeven is goed mogelijk, maar vraagt wel veel van de docent. De training zal daarom bij voorkeur in kleine groepen aangeboden worden.

Mochten er in jouw bedrijf medewerkers zijn die interesse hebben in de training, meld je dan aan. De training wordt door FCB gratis aangeboden. Er is plek voor een beperkt aantal trainingen. Wacht daarom niet te lang, want vol is vol.

Aanmelden kan via de aanmeldknop (aanmelden werkgever) op: https://www.fcb-verpakkingen.nl/vitaal-verder!/de-activiteiten/digitale-zelfredzaamheid.html