23 november 2018

“De eerste stap op weg naar verjonging“

Bedrijven in de kartonnage- en flexibele verpakkingen sector kunnen aan nieuw talent een mooie toekomst bieden door het aanbieden van een baan in combinatie met een opleiding. In steeds meer bedrijven is ruimte voor groei. We zien echter dat door de vergrijzing en groei steeds meer bedrijven moeite hebben om nieuwe mensen te vinden. In de drukkerij of nabewerking  stromen steeds minder grafisch geschoolde mensen in. De vraag is dan hoe je als bedrijf toch nieuw talent kunt binnenhalen?

Om het werk als operator in onze sector aantrekkelijker te maken voor nieuw talent heeft het Grafisch Opleidingscentrum (GOC) een nieuwe BBL opleiding ontwikkeld, speciaal gemaakt voor de grafimedia  en de kartonnage- en verpakkingen bedrijven: de BBL opleiding Grafisch operator.

De start van de opleiding is gericht op snelle inzetbaarheid. De opleiding richt zich op het ontwikkelen van operator vaardigheden en competenties. Ook kiest de student al snel, samen met het bedrijf, voor een techniekrichting. Zo vergaart de student kennis die hem als operator efficiënt en flexibel inzetbaar maakt.

De opleiding is geschikt voor talenten die gaan werken in de kartonnage- en flexibele verpakkingensector of de grafimediasector of voor talenten die daar al werkzaam zijn en minimaal een mbo-diploma niveau 2 willen behalen.

De opleiding duurt maximaal 16 maanden en gemiddeld is er eens in de twee weken een schooldag. De andere dagen is de medewerker productief en breed inzetbaar is op de werkvloer. De opleiding biedt alle instrumenten voor een vliegende start in de sector. En het nieuwe talent verdient meteen een salaris en heeft bij succesvolle afronding een MBO diploma Grafisch operator op zak.

De opleiding bestaat uit theoriedagen, praktijkdagen, het begeleiden van de student, examinering, generieke vakken, zoals Nederlands en wiskunde. De kosten voor deze opleiding bedragen € 6.950,00 exclusief BTW. Bedrijven die afdragen aan FCB ontvangen een subsidie van 75% van deze kosten. Dit betekent dat de opleiding met subsidie slechts € 1.737,50 kost.

Mocht je interesse hebben meld je dan snel aan. In 2019 start het GOC met groepen in verschillende regio’s. Voor meer informatie over de opleiding en het aanmelden kun je terecht bij het GOC: binnendienst@GOC.nl of 0318 539129.

Wil je meer weten over de FCB subsidie of deze aanvragen? Ga dan naar https://www.fcb-verpakkingen.nl/scholing-en-ontwikkeling/stimuleringsregeling.html