18 mei 2016
Op 26 april zijn de nieuwe kwalificerende vakopleidingen Stansen en Vouwplakken van start gegaan. Deze opleidingen zijn onder andere op initiatief van de FCB tot stand gekomen en wordt ontwikkeld en uitgevoerd door het GOC.

Er hebben zich 8 bedrijven uit de kartonnage en flexibele verpakkingen aangemeld met in  totaal 16 deelnemers. Aan de opleiding Stansen doen 9 deelnemers mee en aan de opleiding Vouwplakken 7. 

 

De eerste lesdag hebben de deelnemers kennis kunnen maken met de basis van het grafimedia proces. 

“Het was een uitdagende eerste dag. Het inzoomen tijdens deze eerste dag op de verschillende grafische technieken vond ik al erg leerzaam.”

De eerste drie dagen staan in het teken van het grafimediaproces: prepress, press en afterpress. Na deze basis gaat de opleiding verder met de productierealisatie van respectievelijk het stansen of vouwplakken. Hierbij komen onderwerpen als materiaalkennis, machinekennis, organisatie werkplek, instellen en bedienen van de machine en kwaliteitsbewaking aan de orde. Het laatste blok zal bestaan uit modules over productie optimalisatie. Met deze opleiding wil GOC zo goed mogelijk aansluiten bij de praktijk. 

Nog instromen?
Er bestaat nog een mogelijkheid om in te stromen op de tweede dag van de training die volgt op 13 juni. Hiervoor kunt u zich telefonisch aanmelden bij de binnendienst van GOC (t 0318-539135). U kunt voor deze vakopleiding een beroep doen op de FCB Stimuleringsregeling. Vergeet u niet deze vooraf aan te vragen als u mee gaat doen. De tegemoetkoming vanuit FCB voor deze opleiding bedraagt 50% van de opleidingskosten.

Klantenpanel
Om de aansluiting op de praktijk zo goed mogelijk te laten zijn, is er op 8 juni een klantenpanel georganiseerd waarin we met een aantal van de betrokken bedrijven inzoomen op het programma. Na aanleiding hiervan zullen we de training indien nodig nog verder toespitsen op de praktijk bij de bedrijven. 

Na de zomer zal de vakopleiding ook als maatwerk incompany kunnen worden afgenomen.