5 oktober 2016

Op donderdag 10 november van 13:00 tot 18:30 uur organiseert het FCB een groot evenement over duurzame inzetbaarheid in congrescentrum Papendal in Arnhem.

 

Op deze middag zijn werkgevers, HRM-ers, leidinggevenden, OR-/PVT-leden en werknemers uit de sector van harte welkom.

 

In één dagdeel bent u helemaal bijgepraat over de resultaten van het sectorplan, kunt u volop meepraten over de activiteiten van FCB in 2017 en doet u inspiratie op om met duurzame inzetbaarheid in uw eigen organisatie aan de slag te gaan. Een gastspreker geeft het startschot met een indrukwekkend verhaal dat u niet onberoerd zult laten. 

 

Het programma bestaat onder meer uit een aantal inspirerende en prikkelende workshops. Er zijn twee workshoprondes van ieder 45 minuten. U kunt bij het aanmelden aangeven naar welke workshops uw voorkeur gaat.

 

1.       Aandacht voor vitaliteit beweegt je
In deze workshop laten we u de resultaten zien van de uitgevoerde Gezondheids- & Vitaliteitschecks in onze sector. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt tevens ingegaan op de vraag hoe aan de uitgevoerde checks een effectief vervolg gegeven kan worden. Kom alvast inspiratie opdoen om met duurzame inzetbaarheid in uw organisatie aan de slag te gaan.

 

2.       De jeugd van tegenwoordig
Leerlingen zijn vaak lastig te vinden en als u ze heeft gevonden komen ze vaak te laat, praten ze in codetaal en kijken de hele dag op hun mobieltje. Kom naar onze workshop en duik in de leef- en begeleidingswereld van jongeren. Leer hoe u kennis over kunt brengen van de senior expert naar de nieuwe aanwas. Na deze interactieve workshop bent u weer helemaal op de hoogte en met onze handige tips kunt u er direct mee aan de slag!

 

3.       Aan het stuur van de loopbaan

De wereld van werk is volop in beweging. Er zijn voortdurend veranderingen waar je als werkgever én als werknemer mee te maken hebt. De functies worden zwaarder of gevarieerder, ambities veranderen. Mensen vallen uit of gaan opzien tegen hun werk. Hoe stuurt u ze op tijd bij? En welke kant op? In deze workshop staan we stil bij loopbaankeuzes en het gesprek daarover.

 

4.       Succesvol omgaan met Competenties
We staan er te weinig bij stil, maar competenties zijn belangrijke bouwstenen voor succesvol gedrag. Sommige competenties helpen met het excelleren, andere competenties kunnen wel een zetje in de goede richting gebruiken. In deze workshop gaan we aan de slag met het succesvol inzetten en meten van competenties. Met praktische tips creëer je dé win-win situatie voor werkgevers en werknemers.

 

5.       Flexibele roosters en duurzame inzet

In een aantal bedrijven in onze sector zijn experimenten gedaan met betere (gezondere) roosters die tegemoet komen aan de behoefte van de organisatie en de wensen van  medewerkers. In deze workshop laten we een aantal inspirerende resultaten zien waar u mogelijk in uw eigen organisatie verder mee kunt.


6.       Werkdruk

Heeft u medewerkers met stress-symptomen, wordt er geklaagd over de hoeveelheid werk, is er regelmatig gemopper en worden de lontjes korter? Of zijn sommige medewerkers minder belastbaar dan u zou willen? Vaak reiken de mogelijkheden om hier iets aan te doen een stuk verder dan u denkt. Deze workshop geeft u meer inzicht in werkdruk en worden de mogelijkheden om met werkdruk aan de slag te gaan verkend.

 

Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Meld u snel aan via www.fcb-verpakkingen.nl of stuur een email naar info@fcb-verpakkingen.nl.

 

U kunt met maximaal 5 personen uit uw bedrijf aan het event deelnemen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.