3 mei 2021

We krijgen veel vragen over het aanbod in Tiptrack, en waarom bepaalde dingen niet beschikbaar zijn. Vooral een abonnement op de sportschool wordt in het aanbod gemist.

Dit heeft te maken met de belastingen.
Als werkgever mag je een bedrag netto aan scholing en ontwikkeling besteden zonder dat hier loonbelasting over betaald hoeft te worden. De belastingdienst stelt wel eisen aan de besteding van dit geld. Je mag hier alleen dingen voor kopen die passen bij je huidige baan óf die gericht zijn op een volgende stap in je loopbaan (toekomstig werk) of outplacement. Zoals een cursus om nieuwe vaardigheden te leren of een loopbaanadvies. Je kunt het budget daarom helaas niet besteden aan een abonnement voor de sportschool of sportclub, aan een saunabezoek of aan een nieuwe fiets.

Wat zijn de alternatieven?
Je kunt in Tiptrack wel een aantal opties vinden die met vitaliteit en gezondheid te maken hebben. Bijvoorbeeld Daily Moves of het #Recharge programma; online programma’s waarbij je aan de slag gaat met voeding, beweging, ontspanning, focus en je mindset. Of zoek eens in de catalogus op ‘gezondheid’.