Branche erkende opleidingen stansen en vouwplakken nu modulair opgebouwd

Geplaatst op:

Bij GOC is de vakkennis op het gebied van stansen, vouwplakken en flexodrukken makkelijk te verbreden of verdiepen. De opleidingen in de druk- en nabewerkingstechnieken zijn vanaf nu flexibel en modulair opgebouwd en onderdeel van een nieuw opleidingsmodel. Medewerkers stappen in op hun eigen niveau en leren alleen wat ze nog niet kennen en kunnen. In korte tijd wordt een volgende stap in de loopbaan gezet en blijven de medewerkers flexibel en voor de toekomst inzetbaar.

De belangrijkste voordelen ten opzichte van de voorgaande opleidingen zijn dat medewerkers korter van de werkvloer zijn en de modules beter aansluiten bij de functieprofielen en het loongebouw in de sector. Zo sluit de module ‘Basis operator’ aan op de functie van bijvoorbeeld algemeen medewerker of productiemedewerker. Daarnaast leidt de module 'Machine operator' op voor bijvoorbeeld de functie van operator. De module 'Technisch operator' kent het niveau van Stanser (B), 1e operator of bijvoorbeeld 1e drukker. De module 'Procesoperator' is bedoeld voor bijvoorbeeld senior operators, senior machinevoerders of drukkers C. Tenslotte is de techniek onafhankelijk module 'Procesverantwoordelijke' gericht op het niveau van bijvoorbeeld productieleider.

Wil je meer weten over de inhoud en kosten van deze modulair opgebouwde opleidingen? Neem dan contact op met GOC.

Deze branche erkende opleidingsmodules komen in aanmerking voor FCB subsidie. Werkgevers krijgen 50% van de kosten van deze opleidingen terug vanuit de FCB Stimuleringsregeling. Meer over deze subsidie en de voorwaarden is te vinden op: www.fcb-verpakkingen.nl/scholing-en-ontwikkeling/stimuleringsregeling/

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!