FCB in 2017 vitaal de toekomst in

Geplaatst op:
FCB zal ook in 2017 klaarstaan voor werkgevers en werknemers in de branche. Dit jaar willen we flink inzetten op het thema duurzame inzetbaarheid. Een belangrijk thema waar iedereen mee te maken heeft. Werknemers moeten in de toekomst langer doorwerken, vanuit de klanten is de druk op levertijden enorm, productieseries worden kleiner en de pieken en dalen in de vraag zijn groter dan vroeger het geval was. Daarnaast is goed vakmanschap essentieel om producten van een goede kwaliteit tegen een zo laag mogelijke prijs te maken. Dit vraagt voortdurend om sociale innovaties en slimmer werken. 

Om werkelijk te komen tot duurzame inzetbaarheid van werknemers is een integrale aanpak nodig op de thema’s: benutten van talent, gezondheid en vitaliteit en leuk werk. Dit vraagt in aanvulling op beleid en faciliteiten ook veel meer aandacht voor voorlichting en communicatie en het (mentaal) in beweging krijgen van werknemers, zodat zij worden uitgedaagd om ook zelf na te denken over hun toekomst en bepalen wat zij nodig hebben om duurzaam inzetbaar te blijven.

Wat kunnen jullie in 2017 van FCB verwachten

We starten in januari met een groot sector breed onderzoek naar duurzame inzetbaarheid en werkdruk. We zullen onder werkgevers en werknemers een vragenlijst uitzetten waarmee we ervaren knelpunten en behoeften kunnen inventariseren. We vragen iedereen uit de sector om input te leveren. 

Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek gaan we een bewustwordingscampagne over duurzame inzetbaarheid starten. We willen zoveel mogelijk bedrijven bezoeken en met werkgevers en werknemers in gesprek over het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid. Dit willen we doen met een concreet aanbod aan activiteiten. Hierbij kun je denken aan subsidie op opleidingen en gezondheidschecks, bedrijfsscan met advies op maat, workshops, inloopspreekuren met vitaliteits- en loopbaancoaches en ondersteuning bij het versterken van vakmanschap.

Nieuwsgierig?

Hou onze website www.fcb-verpakkingen.nl in de gaten voor nieuws en activiteiten. Wil je meedenken met FCB of een vrijblijvend adviesgesprek met een FCB adviseur om te kijken wat FCB voor jouw bedrijf kan betekenen? Dat kan natuurlijk altijd. Mail naar info@fcb-verpakkingen.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 


Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!