FCB Stimuleringsregeling 2021

Geplaatst op:

Ook in 2021 kunnen werkgevers en werknemers in de sector weer een tegemoetkoming in de kosten ontvangen voor opleidingen, trainingen en cursussen. Met deze stimuleringsregeling wil FCB een bijdrage leveren aan de vakbekwaamheid en de ontwikkeling van werknemers.

Het subsidiepercentage is voor 2021 vastgesteld op 50% van de opleidingskosten. Dit geldt voor alle vakgerichte opleidingen, trainingen of cursussen voor werknemers, vallend onder de CAO voor het Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf, die worden uitgevoerd door een erkend scholingsinstituut of een erkende opleider.

Kansen zien, is kansen pakken
De coronacrisis heeft een grote weerslag op werk en de arbeidsmarkt. Juist nu wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat we blijven inzetten op een leven lang ontwikkelen. Snelle veranderingen vragen om aanpassing en flexibiliteit van werkgevers en werknemers. Dat biedt kansen, maar stelt ook het aanpassingsvermogen van mensen én organisaties op de proef. “De komende tijd zal er ook veel aandacht moeten zijn voor de noodzaak van scholing, omscholing en het leren van nieuwe vaardigheden,” zegt ook Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER).Het belang van scholing is groter dan ooit.

Wil jij in jouw bedrijf ook aan de slag met scholing en ontwikkeling van werknemers? Maak dan gebruik van de FCB Stimuleringsregeling en vraag op tijd subsidie aan voor opleidingen, trainingen en cursussen, die tot doel hebben de vakbekwaamheid van de werknemer in zijn/haar huidige of toekomstige functie binnen of buiten de bedrijfstak te vergroten.

Opleiden ten tijde van corona
Het coronavirus heeft het afgelopen jaar grote gevolgen gehad voor mensen en organisaties, ook als het gaat om het opleiden van mensen. Samen is alles op alles gezet om ons aan te passen aan de nieuwe situatie en het vinden van een nieuwe balans: de balans tussen werk en privé, tussen verantwoordelijkheid nemen en vrijheid, tussen pas op de plaats maken en investeren in een vitale toekomst. Veel opleiders hebben hun aanbod inmiddels aangepast aan de nieuwe 1,5 meter-richtlijnen of het aanbod online of hybride gemaakt, zodat het scholen van werknemers ook op afstand kan plaatsvinden.

Ondanks de coronacrisis hebben in het afgelopen jaar toch nog 33 bedrijven uit de sector gebruik gemaakt van de Stimuleringsregeling en hebben in totaal 701 werknemers een opleiding, training of cursus gevolgd met subsidie van FCB. Er is subsidie aangevraagd voor veel verschillende opleidingen.

De Top 5 Opleidingen in 2020:
  1. Heftruck/Reachtruck/Hoogwerker (153 werknemers)
  2. Veilig en gezond werken (144 werknemers)
  3. Taalcursussen (74 werknemers)
  4. Procesoperator, machineoperator en druktechnieken (62 werknemers)
  5. Leidinggeven, management en communicatie (50 werknemers)

Wil je meer informatie over de voorwaarden van de FCB Stimuleringsregeling of wil je subsidie aanvragen? Ga dan naar www.fcb-verpakkingen.nl/scholing-en-ontwikkeling/stimuleringsregeling/

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!