Flinke subsidie op opleidingen, trainingen en cursussen

Geplaatst op:

Wist u dat u een flinke tegemoetkoming kunt ontvangen in de kosten van een opleiding, training of cursus die uw medewerkers volgen? Of dit nu een BHV cursus, een cursus voor heftruckchauffeur of een volledige MBO studie betreft.

Veel bedrijven uit de sector kartonnage- en flexibele verpakkingen maken al gebruik van de FCB subsidie, maar nog niet allemaal. En dat is jammer, want de subsidie is er voor u.

Bent u benieuwd welke opleidingen en trainingen FCB de afgelopen jaren heeft gesubsidieerd? Neem dan eens een kijkje in onze scholingscatalogus. Misschien zit er ook iets voor u bij?

Alle opleidingen, trainingen en cursussen komen voor subsidie in aanmerking. Dus ook opleidingen, trainingen en cursussen die nog niet in de scholingscatalogus staan. U bepaalt zelf welke opleiding en welke opleider u kiest.

In 2017 heeft FCB bijna 288 subsidieaanvragen uit de sector toegekend en €175.000 aan subsidie uitgekeerd. Met deze subsidie hebben 1.198 werknemers in de sector een opleiding kunnen volgen. Dat is ruim een kwart van alle werknemers in de sector.

Wilt u ook subsidie aanvragen? Dat kan heel eenvoudig in 4 stappen:

1.  Bepaal welke opleiding, cursus of training u door een of meer medewerkers wilt laten volgen;

2.  Check of u voldoet aan de voorwaarden:

    • Aanvraag indienen voor aanvang opleiding, cursus en/of training 
    • De medewerkers die de opleiding, cursus of training gaan volgen vallen onder de cao Fonds Collectieve Belangen Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf en hebben tot maximaal 170 ORBA punten
    • Opleiding, cursus en/of training wordt gegeven door een erkend opleidingsinstituut of erkende opleider
    • Opleiding, cursus en/of training moet afgerond worden met een bewijs
    • Geen toekenning van subsidie door al een andere partij;

3.  Vraag een offerte aan bij het betreffende opleidingsinstituut;

4.  Vul het online aanvraagformulier hier in.

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!