Laatste kans op gratis gezondheidschecks

Geplaatst op:

Voor vrijwel iedereen is gezondheid en vitaliteit een belangrijk thema. Het dagelijkse energieniveau van mensen heeft immers een grote impact op het leven; niet alleen op het werkende leven, maar ook op het leven daarbuiten.


Vitalere en gezondere mensen verzuimen minder, zijn beter inzetbaar, zijn langer klachtenvrij in het werk, werken veiliger en hebben een hogere arbeidssatisfactie. Dit zorgt voor minder kosten (denk aan verzuimkosten) en meer omzet (hogere productie).


Stichting Fonds Collectieve Belangen Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf (FCB) heeft in 2015 en 2016 een proef uitgevoerd, waarbij werkgevers hun werknemers kosteloos een gezondheids- en vitaliteitscheck konden aanbieden. Veel werkgevers in de sector hebben hieraan meegedaan. In totaal heeft ruim een derde van alle werknemers de gezondheidscheck laten uitvoeren. De meerwaarde van de checks is groot, zo blijkt uit de ervaringen van de deelnemende bedrijven en werknemers.

Vanwege het grote belang van de gezondheids- en vitaliteitscheck heeft FCB besloten om 

met ingang van 1 januari 2017 de checks blijvend te subsidiëren. Hiervoor heeft FCB een tegemoetkomingsregeling Gezondheids- en Vitaliteitschecks in het leven geroepen. 
Hiermee krijgen bedrijven 50% terug van de kosten voor het uitvoeren van de checks.

Voor bedrijven die in 2015 en 2016 geen gebruik hebben kunnen maken van de regeling om kosteloos gezondheids- en vitaliteitschecks aan werknemers aan te bieden, wil FCB eenmalig nog een uniek aanbod doen:  

als u zich vóór 1 september 2017 aanmeldt, krijgt u de gezondheids- en 
vitaliteitscheck ter waarde van € 195,- per medewerker nog volledig 
vergoed door FCB!

Een check wordt bij u op het bedrijf uitgevoerd en duurt 90 minuten per medewerker. 
De check bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder fysieke checks op gewicht, BMI, tailleomtrek, vetpercentage, bloeddruk, longfunctie, visusonderzoek, audiometrie en 
functionele beweeglijkheid. Daarnaast vult de medewerker ook een leefstijlvragenlijst in. 
De deelnemer krijgt na afloop een persoonlijk adviesgesprek en een rapport met alle bevindingen.

Bedrijven waarvan meerdere medewerkers hebben meegedaan, krijgen een bedrijfsrapport. 
Indien nodig geeft dit werkgevers de mogelijkheid om acties voor grotere groepen op te zetten. Ook daarom is het aan te raden om de check nog dit jaar te laten uitvoeren. 
Immers: de kosten die met grotere interventies gepaard gaan, kunnen dan worden meegenomen in de budgeten voor 2018.


Wilt u meer weten over de gezondheids- en vitaliteitschecks of wilt u zich aanmelden? 
Ga dan naar: www.fcb-verpakkingen.nl/gezondheidenvitaliteit

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!