Maak kennis met het Leiderschapsprogramma ‘Aan de praat!’

Geplaatst op:

Voor een aantal bedrijven is er nog plek om dit jaar te starten met het werkboek en de workshops van het leiderschapsprogramma ‘Aan de praat!’. Wil jij 2020 goed beginnen met het voeren van ontwikkelgesprekken met medewerkers, maar kunnen jouw leidinggevenden daar nog wel wat hulp bij gebruiken? Geef je dan nu op voor de gratis in company-training ‘Aan de praat!’ voor leidinggevenden en medewerkers.

Je mag kosteloos vier tot acht leidinggevenden aan de training laten deelnemen. Bovendien ontvang je het speciaal voor de sector ontwikkelde werkboek ‘Aan de praat!’ met praatplaat, waar leidinggevenden en medewerkers meteen mee aan de slag kunnen.

Positieve relaties tussen leidinggevenden en medewerkers zijn een van de belangrijkste voorwaarden voor duurzame inzetbaarheid. Open met elkaar communiceren is daarbij essentieel. Het loont om regelmatig met elkaar in gesprek te gaan over werkplezier, vakmanschap en ontwikkeling. Zo zorg je dat de individuele behoeften van de werknemer goed blijven aansluiten op de vereisten van het werk en de werkgever, en zorg je samen voor duurzame inzetbaarheid. 

Door aan het ontwikkelprogramma ‘Aan de praat!’ deel te nemen, leren leidinggevenden én medewerkers hoe je op een goede en persoonlijke manier met elkaar het gesprek aangaat.

Het programma bestaat uit:

  • Workshops voor leidinggevenden en medewerkers.
    Tijdens deze workshops wordt, naast de stappen in het werkboek ‘Aan de praat!’, dieper ingegaan op verschillende gesprekstechnieken en wordt op een interactieve manier met het materiaal geoefend. Iedere workshop wordt zo veel mogelijk aangepast aan het startniveau van de deelnemers en de ontwikkelbehoeften van de organisatie.
  • Werkboek voor leidinggevenden en medewerkers.
    Deze laagdrempelige en toegankelijke werkboeken zijn bedoeld om gespreksvaardigheden te oefenen en verder te ontwikkelen. In de werkboeken wordt op eenvoudige wijze stap voor stap behandeld wat men kan doen om zich goed voor te bereiden, het gesprek zelf te voeren en de opvolging te regelen. De werkboeken zijn gevuld met waardevolle hulpmiddelen, tips en aanwijzingen die helpen om gesprekken te voeren die er echt toe doen. 
  • Een handige praatplaat.
    De praatplaat biedt een routekaart en houvast tijdens het gesprek en zorgt ervoor dat alle belangrijke zaken worden besproken. Werkboeken en praatplaat zijn zodanig ontworpen dat ze één geheel vormen en daarom door zowel leidinggevenden, als medewerkers kunnen worden gebruikt.

Meedoen aan het ontwikkelprogramma ‘Aan de praat!’ zorgt ervoor dat leidinggevenden en medewerkers op een goede manier het gesprek aangaan over relevante zaken als werkplezier, vakmanschap en ontwikkeling. Het programma biedt op die manier een heel concrete bijdrage aan het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in jouw organisatie.

Heb je interesse?
Meld je dan aan via de aanmeldknop op https://www.fcb-verpakkingen.nl/vitaal-verder!/over-vitaal-verder!/

Tijdens de bijeenkomst van het HR-platform van Kartoflex op 26 maart 2020 zal Andries Breel van Qidos een proefworkshop voor HR-medewerkers verzorgen. Dit is een unieke kans om zelf te ervaren of de methode en de workshop iets voor jouw bedrijf zouden kunnen zijn.

Het ontwikkelen van de methode en het werkboek ‘Aan de praat!’ is mede mogelijk gemaakt met subsidie van het Europees Sociaal Fonds. Ook de workshops kan FCB dankzij de bijdrage van ESF kosteloos aan bedrijven aanbieden.

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!