Meer weten over de basis van papier en karton

Geplaatst op:

Op 28 februari 2023 biedt GOC weer de workshop Intro Papier en Karton aan. Deze workshop is geschikt voor nieuwe medewerkers, accountmanagers, verkoopadviseurs of binnendienst medewerkers die net even iets meer willen weten van papier en karton.

Het ene karton is het andere niet. En ook papier heb je in duizend-en-één soorten. Elk product heeft nét even andere eigenschappen en aandachtspunten. Daar leer je alles over in de Introductieworkshop Papier en Karton. In één dag ontdek je hoe je de juiste materiaalkeuzes maakt of daarover adviseert. Ook leer je hoe je de beste drukkwaliteit behaalt en problemen in het productieproces voorkomt.

Wat leer je tijdens Intro Papier en Karton?
  • Hoe papier en karton worden gemaakt en van welke grondstoffen
  • Welke papiersoorten er zijn en welke unieke eigenschappen ze hebben
  • Wat de papiereigenschappen betekenen voor het drukproces en de drukkwaliteit
  • Hoe je de beste materiaalkeuze maakt voor een product
  • Hoe je het beste kleurresultaat kunt behalen
  • Welke problemen je kunt tegenkomen en hoe je die oplost


Wat is het niveau van de Intro papier en karton?
Je hebt geen vooropleiding nodig voor deze workshop. Iedereen met mbo werk- en denkniveau kan de workshop volgen. De aanpak is lekker praktisch, met veel voorbeelden uit de praktijk. Ook krijg je alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers. Na afloop van de workshop ontvang je een bewijs van deelname.

Wat is de duur van de workshop?
De workshop duurt 1 dag. Na afloop kun je nog een half jaar vragen stellen aan de docent of ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

Wat kost de workshop?
De kosten voor de workshop bedragen € 370,- exclusief btw per deelnemer. Inbegrepen zijn: leskosten, boeken & materiaal, online leeromgeving en de catering op de dag zelf.

FCB biedt 50% subsidie op deze workshop, waardoor de kosten voor de werkgever slechts €185 per deelnemer bedragen.

Is deze workshop iets voor jou? Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

Een deelnemer aan het woord: “De workshops werden geleid door een zeer bekwaam docent. Een echte vakman, waaraan je merkt dat hij uit de praktijk komt. Hij kan de theorie goed overbrengen en leerde ons alle ins en outs van het grafische proces. Vooral aan het vakjargon heb ik veel gehad. Ik kan nu veel sneller en concreter schakelen met collega’s en exact vertellen wat ik zoek. De cursusmap heb ik er al verschillende malen bij gepakt.”

 

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!