Nog geen kans gehad om mee te doen aan het Sectoronderzoek Vitaal verder!?

Geplaatst op:

De start van het sectoronderzoek ‘Vitaal verder!’ viel precies samen met de grote veranderingen wegens de coronacrisis. Veel bedrijven kozen ervoor om de vragenlijsten nog niet te verspreiden onder hun medewerkers of hebben de vragenlijst wel uitgezet, maar er verder geen aandacht meer aan kunnen besteden. Daar hebben wij als FCB natuurlijk alle begrip voor.

Toch denken wij dat het onderzoek juist in deze tijd veel belangrijke inzichten op kan leveren. Welke knelpunten en uitdagingen op het terrein van duurzame inzetbaarheid ervaren medewerkers? Wat motiveert medewerkers? En hoe kunnen we hun inzetbaarheid behouden of verbeteren, juist nu?

Daarom hebben we de deelnameperiode verlengd tot 10 juli 2020 en vragen we jouw bedrijf om alsnog deel te nemen aan het sectoronderzoek of om een extra reminder naar jullie medewerkers te sturen. Een concepttekst voor een reminder naar medewerkers vind je achter deze link. Voor de volledigheid verwijzen we ook nog eens naar het informatieblad voor medewerkers.

Wat levert het op?

Alle medewerkers die deelnemen, krijgen een persoonlijk adviesrapport over hun eigen resultaten. Dat helpt om het thema binnen jouw organisatie meer te doen leven en benadrukt ook dat medewerkers een eigen rol hebben in het verbeteren van hun duurzame inzetbaarheid.

Als vijftien medewerkers of meer deelnemen, krijg je als bedrijf een rapportage over de eigen organisatie (bij minder dan vijftien medewerkers krijg je een rapport van bedrijven met vergelijkbare omvang). Heb je bij het vorige sectoronderzoek ook een bedrijfsrapport ontvangen, dan laten we je ook de verschillen zien ten opzichte van de resultaten in 2017.

Alle medewerkers in de sector krijgen nog tot 10 juli 2020 de tijd om mee te doen. Meer informatie over het onderzoek vind je op het informatieblad voor werkgevers. Als er andere manieren zijn waarop wij kunnen helpen bij de uitvoering van het onderzoek, dan horen we dat graag. Vragen over het onderzoek kun je ook stellen aan SKB Onderzoek & Advies via projecten@skb.nl.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door SKB Onderzoek & Advies.

Dit onderzoek is mede mogelijke door subsidie van het Europees Sociaal fonds.

Dit project wordt ondersteund door werkgevers en werknemers uit de sector.

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!