Tel mee met Taal

Geplaatst op:

Van 1 juni tot en met 30 juni 2021 kunnen werkgevers subsidie aanvragen bij Tel mee met Taal ter verbetering van de taal-, reken- en/of digitale vaardigheden van werknemers. In de eerste ronde van dit jaar vroegen werkgevers al voor ruim 5,5 miljoen euro subsidie aan. Deze ronde is er ruim 3 miljoen euro beschikbaar. 

Online vragenuurtje
De Dienst Uitvoering Subsidies aan instellingen (DUS-i) voert de subsidieregeling uit voor Tel mee met Taal. Denk je erover om een aanvraag in te dienen en heb je nog vragen? Voor iedereen die meer wil weten over de werkgeverssubsidie van Tel mee met Taal, organiseert DUS-i in samenwerking met het Expertisepunt Basisvaardigheden op dinsdag 8 juni van 13.00 tot 14.00 uur, een vragenuurtje over de subsidieregeling. Het vragenuurtje vindt plaats via MS Teams. Aanmelden kan via info@basisvaardigheden.nl.

De subsidieregeling in het kort:

  • Voor opleidingstrajecten ter verbetering van taal, rekenen of digitale vaardigheden op de werkvloer. De subsidie kan ook ingezet worden voor aanvullende activiteiten (voorzorg/nazorg).
  • Voordelen van investeren in basisvaardigheden: minder fouten op de werkvloer, werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag, werknemers krijgen meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken, medewerkers communiceren efficiënter en effectiever en voelen zich meer betrokken voelen bij de organisatie.
  • Ruim 3 miljoen euro beschikbaar. Een subsidieaanvraag mag maximaal € 125.000 bedragen, 67% van de kosten wordt vergoed..
  • Aanvragen kan tot en met 30 juni 2021.
  • Voor alle vragen m.b.t. de subsidieregeling is DUS-i  het eerste aanspreekpunt: www.dus-i.nl/contact.

 

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!