Tips tijdens periode met Corona-maatregelen

Geplaatst op:

In deze turbulente periode willen wij ervoor zorgen dat de vakkennis in de bedrijven behouden blijft. Want als de crisis straks achter de rug is, zijn deze vakmensen weer hard nodig. We hebben daarom de volgende tips:

  • Veel opleidingsinstituten zijn overgeschakeld naar blended leervormen waarmee het ook mogelijk is om (voor een deel) de opleiding online te volgen. Ook blended leervormen komen voor subsidie vanuit de Stimuleringsregeling in aanmerking. Let wel op want enkel klassikale opleidingen vallen onder de subsidie, e-learning is niet subsidiabel. Dit betekent dat wanneer een opleider kiest voor het overgaan naar (deels) digitaal onderwijs, er nog steeds wel digitale bijeenkomsten moeten plaatsvinden. Het kan dus niet plotseling zelfstudie worden. Neem contact op met de opleider over wat de mogelijkheden zijn om online verder te leren.
  • We zijn aan het kijken welke onderdelen van Vitaal verder! ook online aangeboden kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een online loopbaan APK waarin de coach op afstand de werknemer coacht of een vitaliteitsworkshop of training “Aan de praat” die via digitale bijeenkomsten uitgevoerd kan worden. Wil je hierover meer weten? Neem dan contact met ons op. Ook de Vakmensen-in-Actie kunnen online ondersteuning krijgen.
  • E-learning platform Study tube biedt tijdelijk gratis modules aan. Dit is een Online Academy ‘Learn Together’, waarin iedereen tot eind april gratis terecht kan voor meer dan 250 online trainingen en 500 microlearnings.
  • WERK-portal biedt elearning-programma’s voor werkzoekenden en werknemers  t/m mbo 1 nivo aan op het gebied van: oriëntatie op werk en solliciteren, werknemersvaardigheden en veiligheid, digitale vaardigheden en social media, taal op het werk. Enkele programma’s ook in het Engels en Arabisch
  • Het Black Swan Project helpt ondernemers te navigeren door turbulente tijden. Zij  verzorgen webinars die via Spotify gratis terug te luisteren zijn.

Maar op de eerste plaats: sterkte, pas goed op elkaar en blijf gezond!

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!