Tiptrack beschikbaar voor de eerste bedrijven vanaf 1 juli 2020

Geplaatst op:

Wil je in jouw bedrijf op 1 juli 2020 starten met Tiptrack? Geef je dan voor 15 mei op bij FCB.

Cao-partijen vinden duurzame inzetbaarheid belangrijk en zijn daarom gestart met het introduceren van het persoonlijke Duurzame Inzetbaarheidsbudget.

Iedere werknemer die valt onder de werkingssfeer van de cao, ongeacht de omvang van het dienstverband, krijgt gedurende de looptijd van de cao over zowel 2020, als 2021 (dat is 2 keer), een Duurzaam Inzetbaarheidsbudget van € 150,- per jaar. Dit persoonlijke budget ondersteunt de werknemer bij het zelf regie nemen en het maken van keuzes als het gaat om de eigen duurzame inzetbaarheid.

Cao-partijen hebben FCB gevraagd om de tool Tiptrack in te richten. Met deze tool kunnen werknemers het Duurzame Inzetbaarheidsbudget besteden.

Wat is Tiptrack?
Tiptrack is een online platform (app en website), dat is ontwikkeld door werkgeversvereniging AWVN. Het faciliteert medewerkers om zelf de regie te voeren over hun loopbaan. Tiptrack is bewezen effectief als het gaat om het realiseren van gedragsverandering.

Tiptrack is gebouwd op de vijf pijlers van duurzame inzetbaarheid:
  • Werk
  • Ontwikkeling
  • Gezondheid
  • Geldzaken
  • Werk/privé-balans. 

Breed aanbod, deels gratis
In Tiptrack staat aanbod op elk van deze vijf thema’s. Medewerkers krijgen tips en adviezen, waarmee ze direct aan de slag kunnen. Ze kunnen ook eerst een gratis test doen om erachter te komen wat ze nodig hebben. Hierbij kun je denken aan betaalde diensten, zoals (online) cursussen, opleidingen of coaching.

Individueel budget van € 150,- 
In Tiptrack is een uitgebreide webshop met duurzame inzetbaarheidsproducten te vinden. Het aanbod is heel divers en varieert van een online taalcursus tot een cursus mindfulness en van een e-learning over fotografie tot een slaaptraining voor mensen in ploegendienst. Medewerkers krijgen een individueel budget van € 150,- per jaar om naar eigen inzicht via Tiptrack te besteden. Ze kunnen daarmee zelf kiezen wat ze voor hun eigen inzetbaarheid zinvol vinden, zonder toestemming van leidinggevende of werkgever.

Introductie Tiptrack
Op 1 september 2020 moet Tiptrack voor de hele sector beschikbaar zijn. Vanaf dat moment kunnen bedrijven de app Tiptrack aanbieden aan alle medewerkers die vallen onder de cao. Medewerkers kunnen dan meteen een account aanmaken en de app gebruiken voor advies, maar ook voor het besteden van het Duurzame Inzetbaarheidsbudget.

Eerder starten?
Voor bedrijven die Tiptrack graag eerder aan hun medewerkers willen aanbieden, geldt de mogelijkheid om vanaf 1 juli 2020 al te starten met Tiptrack. Wil je hiermee met jouw bedrijf al tijdens de zomer aan de slag? Geef je dan uiterlijk 15 mei 2020 op bij FCB door een e-mail te sturen naar chantal@fcb-verpakkingen.nl. Medewerkers van Tiptrack nemen dan eind mei/begin juni 2020 contact met je op om de implementatie van Tiptrack te bespreken.

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!