Tiptrack: Kansen zien is kansen pakken

Geplaatst op:

Heb jij al toegang tot Tiptrack, het online platform voor jouw duurzame inzetbaarheid? Alle werknemers die vallen onder de CAO voor het Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf hebben een individueel duurzaam inzetbaarheidsbudget. Dit budget, dat in 2021 tot € 300,- kan oplopen, kun je naar eigen inzicht via Tiptrack besteden aan cursussen, coaching en meer. Je kiest zelf hoe je het budget besteedt, want wat jij nodig hebt om duurzaam inzetbaar te blijven, kan voor iedereen anders zijn.

Koninklijke Verpakkingsindustrie Stempher is één van de bedrijven die Tiptrack aan de medewerkers beschikbaar heeft gesteld. “Het is voor iedereen - jong en oud - belangrijk om te investeren in je eigen ontwikkeling en welbevinden. Dat is goed voor jezelf en goed voor het bedrijf. Tiptrack is een mooi instrument dat daarbij helpt,” aldus directeur Arjen van de Werve.

Ook Willy Rozenkamp, voorzitter van de Ondernemingsraad bij Stempher, is blij met de komst van Tiptrack. “Iedereen kan zich nu op zijn eigen manier en op zijn eigen niveau scholen! Fantastisch toch? Werken aan je toekomst zonder dat iemand anders dit voor je beslist. Ik hoop dat alle werknemers deze kans niet laten lopen.” 

Bij Elopak in Terneuzen is Tiptrack eveneens in de zomer van 2020 uitgerold. Robert Marcus, HR Manager, doet er alles aan om medewerkers actief te betrekken bij Tiptrack. In een speciale campagne, met Tim & Tony als rolmodel, en een e-learning worden leidinggevenden en medewerkers over Tiptrack geïnformeerd. “We hopen dat medewerkers in 2021 massaal gebruik gaan maken van deze mooie mogelijkheid en zullen investeren in hun toekomst.”

Inmiddels is Tiptrack beschikbaar voor alle werknemers in de sector. Via je werkgever kun je een activatiecode aanvragen, waarmee je toegang krijgt tot het portaal. De eerste aankopen zijninmiddels gedaan.

Top 5 - Aankopen in Tiptrack

 • E-training Financieel in Balans van Budgetcoach: binnen een maand leer je hoe je grip krijgt op je geld en waarop je kunt besparen.
 • Typecursus met diploma: met de online typecursus van Ticken leer je blind typen, snel en met hoge nauwkeurigheid.
 • Training Gespreksvaardigheden: voor leidinggevenden die hun communicatieve vaardigheden op het werk willen versterken.
 • Cursussen over gezond eten, beter slapen, stoppen met roken en meer: alles wat je nodig hebt om stap voor stap zelf je leefpatroon te verbeteren.
 • Cursussen speciaal voor mantelzorgers.

Top 3 - Testen & Tools
Met de ruim 20 gratis testen & tools in Tiptrack krijg je meer inzicht in jezelf en tips om je verder te ontwikkelen.

 • Persoonlijke flexibiliteit: ontdek hoe je met veranderingen omgaat en wat je kunt doen om je flexibiliteit te vergroten.
 • Talentenspectrum: krijg meer inzicht in jouw persoonlijkheid en talenten, en geef richting aan je persoonlijke ontwikkeling.
 • Assertiviteitstest: krijg inzicht in hoe assertief jij bent en hoe je dit kunt verbeteren. Vind een goede balans tussen opkomen voor jezelf en het goed houden van de relatie met de ander.
   

 
  Tiptrack in het kort:

 • Cao-partijen in het Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf vinden duurzame inzetbaarheid belangrijk en zijn daarom gestart met het introduceren van het persoonlijke Duurzame Inzetbaarheidsbudget voor alle werknemers die vallen onder de cao.
 • Iedere werknemer die valt onder de werkingssfeer van de cao krijgt gedurende de looptijd van de cao een Duurzaam Inzetbaarheidsbudget van € 150,- per jaar. Dit persoonlijke budget ondersteunt de werknemer bij het zelf regie nemen en het maken van keuzes als het gaat om de eigen duurzame inzetbaarheid.
 • Het niet-opgemaakte budget in 2020 mag worden meegenomen naar 2021, waardoor het te besteden budget kan oplopen tot € 300,-.
 • Via het online platform Tiptrack kunnen werknemers het Duurzame Inzetbaarheidsbudget besteden.
 • In Tiptrack is een uitgebreide webshop met duurzame inzetbaarheidsproducten te vinden. Werknemers kiezen zelf wat zij willen aanschaffen met het budget.
 • Werkgevers kunnen bij Tiptrack activatiecodes voor werknemers opvragen. Werknemers kunnen vervolgens een eigen account aanmaken en het platform gebruiken voor het besteden van het Duurzame Inzetbaarheidsbudget.
 • Heb je als werkgever of als werknemer vragen over de introductie of het gebruik van Tiptrack? Neem dan contact op via servicedesk@tiptrack.nl of 070 - 850 8650

 

 

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!