Uitnodiging voor de regionale bijeenkomsten

Geplaatst op:

Uitnodiging voor de regionale bijeenkomsten in Apeldoorn, Eindhoven en Alkmaar

GEZOND ARBEIDSMARKTBELEID IN DE KARTONNAGE EN FLEXIBELE VERPAKKINGEN

De arbeidsmarkt wringt aan alle kanten. Ook in de sector Kartonnage en Flexibele Verpakkingen. Maar liefst de helft van de medewerkers is op dit moment ouder dan 50 jaar en gaat de komende 15 jaar met pensioen. Er ontstaat een enorme vervangingsvraag. Hoe gaan we er voor zorgen dat we ook in de toekomst over voldoende gemotiveerde vakmensen kunnen beschikken? We zullen nieuwe mensen moeten aantrekken en opleiden, maar ook moeten investeren in het huidige personeelsbestand. Hoe zorgen we er voor dat onze mensen plezier in het werk houden, bij blijven in het vak en gezond en vitaal inzetbaar kunnen blijven tot aan de pensioendatum?

FCB heeft niet alle antwoorden op deze vragen, maar wil werkgevers en werknemers in de sector wel zo goed mogelijk ondersteunen. Dat doen we door het delen van kennis, het subsidiëren van opleidingen, het ontwikkelen van tools en het aanbieden van een breed pakket aan activiteiten waar u als bedrijf en de werknemers in de Kartonnage- en flexibele verpakkingen kosteloos gebruik van kunnen maken.

FCB begint het jaar goed met drie regionale bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten staan we stil bij de uitdagingen van de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Ook kunt u tijdens deze bijeenkomsten kennis maken met twee proefworkshops die we in het kader van het project Vitaal verder! aanbieden. Een leuke manier om kennis op te doen, ervaringen te delen en te ontdekken wat de activiteiten van het programma Vitaal verder! voor uw bedrijf en de werknemers kan betekenen.

Wil je meer weten over hoe je aan de slag kunt met gezond arbeidsmarkt- en personeelsbeleid, kom dan naar een van de volgende bijeenkomsten in de regio:

Donderdag 30 januari van 14:00 – 18:00 uur in regio Apeldoorn
Dinsdag 4 februari van 14:00 – 18:00 uur in regio Eindhoven
Donderdag 13 februari van 14:00 – 18:00 uur in Regio Alkmaar

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel vragen wij u om u voor 15 januari 2020 aan te melden via de website www.fcb-verpakkingen.nl.

 

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!