Wijziging Stimuleringsregeling Scholing & Ontwikkeling

Geplaatst op:

Met ingang van 1 oktober wijzigt de Stimuleringsregeling Scholing & Ontwikkeling. De belangrijkste wijziging betreft de verandering van de subsidiepercentages voor opleidingen, trainingen en cursussen. Opleidingen, trainingen en cursussen gericht op veilig werken, ehbo, bedrijfshulpverlening en/of arbeidsomstandigheden komen in aanmerking voor een subsidie van 25% van de kosten.  Overige (vak) opleidingen kunnen in aanmerkingen komen voor een subsidie van 50%.

 

Individuele werknemers die een tegemoetkoming voor een vakopleiding aanvragen kunnen de opleidingskosten tot een maximum van € 1.000,- volledig vergoed krijgen. Eventuele  kosten boven dit bedrag kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van 50%. De aangevraagde subsidie moet betrekking hebben op een opleiding, training of cursus die niet door werkgever wordt bekostigd.


Sociale partners beogen hiermee de vakbekwaamheid van werknemers te vergroten en hun ontwikkeling  te stimuleren.


De nieuwe regeling wordt van kracht op 1 oktober 2014 en zal vanaf dat moment beschikbaar zijn op http://www.fcb-verpakkingen.nl/Opleidingenontwikkeling/Stimuleringsregeling.aspx

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!