Voor het werken in de spilfuncties binnen de sector: vlakstansen, vouwplakken en flexodrukken (plano en rotatie) heeft GOC op verschillende niveaus een aantal vakgerichte opleidingen ontwikkeld. Opleidingen waarin je kennis maakt met de sector, het leren kennen van de verschillende machines, tot opleidingen waarin je zelfstandig leert te produceren en leert hoe je het productieproces nog beter, sneller of slimmer kunt maken.

FCB heeft de volgende opleidingen aangemerkt als waardevolle opleidingen voor het werken in de sector en deze als branche erkende opleiding erkend:
  • Operator Vlakstansen op verschillende niveaus
  • Operator Vouwplakken op verschillende niveaus
  • Operator flexodrukken (plano en rotatie) op verschillende niveaus
  • Praktijkopleider
Voor het werken in de sector zijn ook de volgende opleidingen als waardevol erkend:
  • Kennismaken met Papier en karton
  • Kennismaken met Verpakkingen

De branche-erkende operatorsopleidingen zijn flexibel en modulair opgebouwd. Van basisoperator, machineoperator en technisch operator tot procesoperator. Medewerkers stappen in op hun eigen niveau en leren alleen wat ze nog niet kennen en kunnen. In korte tijd wordt een volgende stap in de loopbaan gezet en blijven de medewerkers flexibel en voor de toekomst inzetbaar.

Wil je meer weten over de inhoud en kosten van de branche erkende opleidingen? Kijk dan op www.goc.nl

Voor de branche erkende opleidingen kun je als werkgever een subsidie van 50% van de opleidingskosten aanvragen via de FCB Stimuleringsregeling Scholing en Ontwikkeling. Kijk op: Subsidie aanvragen voor de voorwaarden en het aanvragen van de subsidie.