Over de sector

De kartonnage- en verpakkingsindustrie is een creatieve en innovatieve industrie. De producenten van verpakkingen denken proactief mee met de klant en adviseren over de toepassingsmogelijkheden en technische specificaties, zoals de constructie van de verpakking, het aantal kleuren en de juiste druktechniek, stapelbaarheid, en de presentatie in het schap.

De belangrijke rol van de verpakking blijft nog weleens onderbelicht. Een verpakking wordt vaak volkomen onterecht gezien als afval. Een verpakking beschermt, en zorgt ervoor dat producten niet beschadigen of bederven. Daarnaast heeft een verpakking een logistieke functie; in onze moderne maatschappij krijg je een product überhaupt niet meer zonder verpakking bij de klant of consument. En zelfs na gebruik is een verpakking vaak geen afval maar een grondstof voor nieuwe producten.

Ook geeft een verpakking belangrijke informatie over het gebruik en de houdbaarheid. En tenslotte heeft een verpakking een belangrijke marketingfunctie, niet alleen in het schap van de supermarkt, maar juist ook bij de consument thuis in het keukenkastje. De verpakkingsindustrie is dus eigenlijk veel dichterbij dan je denkt!

Ben jij geboeid door techniek en wil je werken in een moderne maakindustrie met toekomst? Informeer dan eens bij één van de verpakkingsbedrijven bij jou in de buurt.