"Aan de praat!"

 

Leidinggevenden spelen een cruciale rol als het gaat om een leven lang leren. Het voeren van een goed ontwikkelgesprek tussen leidinggevende en werknemer kan lastiger zijn dan het lijkt. Hoe motiveer je je werknemers om zich te blijven ontwikkelen, welke afspraken kun je maken en hoe zorg je ervoor dat werknemers hun vakmanschap en plezier in het werk behouden?

FCB heeft voor de sector een speciaal leiderschapsprogramma ontwikkeld, gericht op het voeren van het ontwikkelgesprek tussen leidinggevende en medewerker. Het leiderschapsprogramma “Aan de praat!” bestaat uit:

  • een methode met werkboek voor leidinggevenden en medewerkers die aan de slag willen met het ontwikkelgesprek
  • een incompany workshop “Aan de praat” voor leidinggevenden (verzorgd door Qidos)
  • een incompany workshop “Aan de praat” voor medewerkers (verzorgd door James Loopbaan)

Het leiderschapsprogramma is er in twee varianten:

Variant 1: “Aan de praat” voor leidinggevenden

“Aan de praat” voor leidinggevenden is het ontwikkelprogramma voor leidinggevenden en bestaat uit een incompany workshop waarin leidinggevenden aan de slag gaan met de voorbereiding, het voeren en de opvolging van het ontwikkelgesprek met medewerkers. In de workshop wordt gebruik gemaakt van een speciaal voor de sector ontwikkelde methodiek en werkboek. Na de workshop kunnen leidinggevenden zelf aan de slag met het werkboek en de opgedane inzichten en vaardigheden inzetten in de bestaande gesprekkencyclus. Het werkboek is ook te gebruiken door medewerkers om zich voor te bereiden op het gesprek.

Variant 2: “Aan de praat” voor leidinggevenden en medewerkers (aanbevolen)

Voor een goede dialoog tussen leidinggevende en medewerkers is het belangrijk dat zowel de leidinggevende als de medewerker goed voorbereid het gesprek in gaan. In deze variant biedt FCB naast een incompany workshop voor leidinggevenden ook een incompany workshop voor werknemers aan. Zowel leidinggevende als medewerker maken kennis met de methodiek van “Aan de praat” en krijgen inzicht en leren vaardigheden om het ontwikkelgesprek te optimaliseren.

Er wordt gestart met de workshop voor leidinggevenden. Alle leidinggevenden die de workshop volgen gaan het geleerde in de praktijk brengen door het gesprek met twee medewerkers uit het team volgens de “Aan de praat” methodiek te voeren. Voorafgaand aan het gesprek volgen deze medewerkers eerst zelf de incompany workshop “Aan de praat” voor medewerkers, zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden. Na afloop van de gesprekken plannen we een nabespreking met de leidinggevenden om te reflecteren en verdere leerpunten voor de toekomst te bepalen.

 Voor wie  Medewerkers met een leidinggevende functie en hun medewerkers
 Groepsgrootte  4 tot 8 deelnemers per workshop
 Duur  1 dagdeel
 Uitgevoerd door  Qidos (workshop voor leidinggevenden) en James Loopbaan (workshop voor medewerkers)
 Kosten  Gratis 

 

Terug